Παρά το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο η σατανική της δράση, η Ρούλα Πισπιρίγκου πασχίζει λυσσαλέα να σώσει την πάρτη της, επιχειρώντας, ανεπιτυχώς, να στρέψει υποψίες και ευθύνες σε όλους τους άλλους, ακόμα και στους γιατρούς του “Παίδων”, για τον μαρτυρικό θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.
Και μπορεί να ισχυρίζεται ότι πρώτη φορά άκουσε περί «κεταμίνης» λίγο πριν τη συλλάβουν στο σπίτι της στην Πάτρα, όμως η άρση απορρήτου έδειξε, όπως αποκαλύφθηκε χθες, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε στο Google για «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν γρήγορα και αθόρυβα». Και μέσα στις ουσίες αυτές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, συγκαταλέγεται και η κεταμίνη. Και είναι στοιχεία που επίσης θα ενσωματωθούν στη δικογραφία.
Η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κάλλιστα διεκδικεί θέση στην αμερικανική σειρά-ντοκιμαντέρ Deadly Women (θανάσιμες γυναίκες) διήρκησε σχεδόν πέντε ώρες. Παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι της είχαν προετοιμάσει αναλυτικό απολογητικό υπόμνημα, ήταν βέβαιο ότι η 33χρονη θα υποβαλλόταν σε διεξοδικές ερωτήσεις από πλευράς ανακριτή και εν συνεχεία εισαγγελέα.
Σε πολλαπλούς ρόλους, αυτής της χαροκαμένης μητέρας, της γιατρού, της εντατικολόγου, της ιατροδικαστή, της τοξικολόγου, της αναισθησιολόγου και της δικηγόρου, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να πείσει για την αθωότητα της. Εις μάτην. Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.
«Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή» φέρεται να είπε ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.
Ο ισχυρισμός της περί «ιατρικού λάθους» από τους γιατρούς του “Παίδων” για τη χορήγηση της κεταμίνης, υποχρέωσε το νοσοκομείο δια του διοικητή να προχωρήσει χθες σε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης.
«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά τη νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας (Τζωρτζίνας) Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, τη φαρμακευτική ουσία «Κεταμίνη», βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στη μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου.
Και ενώ εκκρεμεί η Εισαγγελική εντολή για εκταφή της σορού της μικρής Τζωρτζίνας, την οποία η Πισπιρίγκου επέμενε να θάψει μαζί με το τάμπλετ, η εισαγγελία Πατρών έδωσε πράσινο φως για την εκταφή της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους μετά τα όσα έχουν βγει στο προσκήνιο για τον μυστηριώδη θάνατο της γυναίκας, την κηδεία της και τη διαχείριση της περιουσίας της.
Στο μεταξύ, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας δύο έμπειροι εισαγγελείς θα αναλάβουν να «τρέξουν» με ταχείς ρυθμούς την έρευνα για τους θανάτους των δύο μικρότερων αδερφών της Τζωρτζίνας και ήδη οι σχετικές δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στα χέρια τους.
Υπενθυμίζεται ότι στον θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατο του.
Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, ιδιαίτερο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.