ΑΠΘ: 38 συλλήψεις μετά την επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πολυτεχνική Σχολή, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε 38 συλλήψεις για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας οδήγησε η επιχείρηση της αστυνομίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ έγινε καθώς στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί άτομα εντός του κτιρίου, παρότι η σχολή ήταν κλειστή μετά την πρόσφατη εντολή από τις πρυτανικές αρχές – μετά τα πρόσφατα επεισόδια – να μην πραγματοποιείται καμία εκδήλωση στους χώρους του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε προηγηθεί κάλεσμα για προβολή ταινίας στις 8 το βράδυ, ωστόσο μέρος των παρευρισκόμενων παρέμεινε στον χώρο και μετά το πέρας της εκδήλωσης

Αρχικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 48 προσαγωγές εκ των οποίων οι 38 μετετράπησαν σε συλλήψεις όταν ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της Κρατικής Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης, οι οποίες εισήλθαν στον χώρο και προχώρησαν σε ελέγχους και προσαγωγές.

Protothema.gr