Απολογείται η «Νάνσυ» για το κύκλωμα εκβιαστών: 400 σελίδες οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της συμμορίας

Με τις απολογίες της σαραντατριάχρονης «Νάνσυς», που φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών, αλλά και άλλων πέντε ατόμων συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση. Η δικογραφία είναι ογκώδης και περιλαμβάνει ακόμα περισσότερα πρόσωπα από τα 14 που μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί.

Η γυναίκα από την Πάτρα θα είναι η τελευταία που θα απολογηθεί, καθώς θα πρέπει να έχουν προηγηθεί οι απολογίες των υπόλοιπων υπόπτων που θεωρούνται μέλη του κυκλώματος, ώστε ο ανακριτής διαφθοράς να θέσει τα ερωτήματα που θα έχουν προκύψει από αυτές.

Οι έξι κατηγορούμενοι που απολογούνται σήμερα φέρεται να είχαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση, ενώ από τους οκτώ που απολογήθηκαν την Τετάρτη δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Περισσότερες από 400 σελίδες οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες

Εντωμεταξύ, ξεπερνούν τις 400 σελίδες οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των μελών της σπείρας. Οι καταγραφές αυτές αποδεικνύουν το πώς κατάφερνε και δρούσε το κύκλωμα κάτω από τη μύτη των Αρχών.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία της «Νάνσυς» για μια άδεια σε κτίριο στην οδό Περικλέους. Στο κτίριο είχαν ξεκινήσει ήδη εργασίες, χωρίς να υπάρχει άδεια.

Νάνσυ: Έχουμε τρελό θέμα στην Περικλέους. Μπες μέσα και δες το.

Υπάλληλος: Ναι.

Νάνσυ: Γιατί έγινε συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και είπε ένας, όχι ο…, ένας άλλος σύμβουλος – δεν ξέρω ποιος, ότι εκεί κάνετε εργασίες, λέει, έχετε άδεια; Και καλά, αν είχαμε άδεια, θα περνούσαμε συμβούλιο; Είναι ηλίθιος; Δεν ξέρω.

Υπάλληλος: Ναι

Νάνσυ: Εεεε και επίσης έπεσε ένα ξύλο σήμερα από τη σκεπή και πήγε και χτύπησε έναν καθήμενο από κάτω. Ο πελάτης θα πάει και θα μιλήσει, για να του δώσει τίποτα φράγκα. Έχε το νου σου μη γίνει κάτι, μη γίνει κάτι Ερμού.

Υπάλληλος: Ωραία, Περικλέους… Για να περάσω και από εκεί να το δω μία, να δω τι γίνεται.