Στην αντεπίθεση περνά ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά το εισαγγελικό «μπλόκο» για την έβδομη κατά σειρά άδειά του.
Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το εισαγγελικό σκεπτικό που αναφέρει ότι παραμένει αμετανόητος και επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκλημάτων, ο «Λουκάς» της 17Ν προειδοποιεί πως «όσο υπάρχει κρατική τρομοκρατία, τόσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ξαναπιάνουν το κόκκινο νήμα των αγώνων που διαπερνά μια ιστορία αντίστασης αιώνων».
Σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουφοντίνας, υποστηρίζει: «Ένας εισαγγελέας που άσκησε βέτο στη θετική απόφαση του Συμβουλίου της φυλακής για άδεια, χωρίς να μου κάνει καμία απολύτως ερώτηση.
Που κατέβασε απλώς ένα σκονάκι με παλιές δηλώσεις μου, αλιευμένες από το διαδίκτυο και έφυγε από την πίσω πόρτα δίχως να μου ανακοινώσει μια απόφαση που αδειάζει τους έξι διαφορετικούς εισαγγελείς – ανάμεσά τους και τρεις συναδέλφους του της Εισαγγελίας του Βόλου και τον ίδιο τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας».
Γιατί οι δικαστές είπαν «όχι» στον Κουφοντίνα
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές, που είπαν οριστικό «όχι» στη χορήγηση της έβδομης κατά σειρά άδειας που ζήτησε ο «Λουκάς» της 17Ν, στο σκεπτικό τους εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, «κατά τη διάρκεια της άδειας, να τελέσει νέα εγκλήματα» επισημαίνοντας πως «δεν συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν την προσδοκία ότι δεν θα κάνει κακή χρήση αυτής (άδειας)».
Το συμβούλιο στο βούλευμα επικαλείται τις δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο «Λουκάς» της 17Ν, από τις οποίες συναγάγουν ότι δεν έχει επιτευχθεί ο σωφρονισμός του.
επισημαίνουν «οι δηλώσεις «να αντισταθούμε στην κρατική τρομοκρατία» και «να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων», οι οποίες παραπέμπουν ευθέως στη βία, όχι μόνο δεν αποτελούν ένδειξη μίας πορείας σωφρονισμού και σεβασμού της έννομης τάξης, αλλά αντιθέτως καταδεικνύουν ένα πρόσωπο, που εμπράκτως και σταθερά αποτάσσεται την έννομη τάξη».
Επιπλέον, οι δικαστές τονίζουν ότι «την ίδια στάση τήρησε ο εν λόγω κατάδικος και ενώπιον του παρόντος Συμβουλίου». Μάλιστα, αναφερόμενοι στην καλή του διαγωγή στην φυλακή εκτιμούν πως «εντάσσεται στη σκοπιμότητά του να κάνει χρήση του ευεργετήματος των τακτικών αδειών που του παρέχει ο νόμος και δεν έχει καμία σχέση με το σωφρονισμό του».