Αλεξανδρούπολη: Μητέρα μετέφερε στο νοσοκομείο νεκρό το τρίχρονο παιδί της – Ήταν σκελετωμένο

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η υπόθεση θανάτου ενός παιδιού ηλικίας περίπου τριών ετών, το οποίο μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης χωρίς σημεία ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί που παρέλαβαν το παιδί διαπίστωσαν ότι είχε ήδη καταλήξει, ενώ η εικόνα του σώματός του μαρτυρούσε σοβαρή επιδείνωση της υγείας του. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το παιδί παρουσίαζε εμφανή σημάδια βαριάς ασιτίας, καθώς ήταν ιδιαίτερα χαμηλού σωματικού βάρους.

Το ανήλικο διέμενε με τη μητέρα του και τα δύο αδέλφια του στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ενώ ο πατέρας εργαζόταν στο εξωτερικό. Η οικογένεια ανήκει στην κοινότητα των Ρομά.

Μετά το περιστατικό, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν άμεσα και ξεκίνησαν τη διερεύνηση της υπόθεσης, λαμβάνοντας καταθέσεις και ζητώντας διευκρινίσεις από τη μητέρα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και την κατάσταση της υγείας του παιδιού το τελευταίο διάστημα. Η γυναίκα παραμένει στη διάθεση των Αρχών μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Καθοριστικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Παύλο Παυλίδη. Τα αποτελέσματά της θα ρίξουν φως στα ακριβή αίτια του θανάτου και θα δείξουν αν υπήρξαν επιπλέον παράγοντες πέραν του υποσιτισμού.

Οι έρευνες συνεχίζονται, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναμένουν τα επίσημα πορίσματα πριν προχωρήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr