Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της Κωνσταντοπούλου γιατί βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς στη δίκη για τα Τέμπη

Αυτεπάγγελτη δικογραφία σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Λάρισας, με αφορμή την καταγραφή αστυνομικών με βίντεο κατά τη διάρκεια της κύριας δίκης για την τραγωδία των Τεμπών και τη δημοσιοποίηση σχετικών αποσπασμάτων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 17:00 της Πέμπτης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Λάρισας, κ. Παπαϊωάννου, έδωσε προφορική εντολή προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων (ΥΔΕΕ) Λάρισας, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία για την υπόθεση. Η εντολή αφορά στη διερεύνηση της καταγραφής αστυνομικών από τη χθεσινή διαδικασία, καθώς και της ανάρτησης των σχετικών οπτικοακουστικών υλικών σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Την εξέλιξη είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και τον Γιώργο Ευγενίδη είχε κάνει λόγο για «μια ελάχιστη πλειοψηφία που αντιδρούσε χωρίς να διαμαρτύρεται για ιδιαίτερο λόγο απλά έβλεπε ότι μπροστά της κατέρρεε η απόπειρα να αναβληθεί η δίκη και δεύτερον να μεταφερθεί στην Αθήνα από τη Λάρισα», συμπληρώνοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια η κυρία Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε με κακουργηματικές πράξεις με την κινηματογράφηση αστυνομικού χωρίς τη θέλησή της».

Τα βίντεο που δημοσίευσε η Κωνσταντοπούλου

Στο βίντεο μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθυνόταν στους αστυνομικούς που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τα έδρανα των δικηγόρων. «Σας παρακαλώ, τι κάνετε εδώ κύριοι και με τίνος εντολής είστε εδώ που είναι τα έδρανα των συνηγόρων; Θα συλλάβετε τους συνηγόρους; Κύριοι σας μιλάω, μπορείτε να μου πείτε τι κάνετε εδώ;» ακούγεται να λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία στη συνέχει κάνει άλλα πλάνα λέγοντας «αυτή είναι η αίθουσα και έδιωξαν τους συγγενείς πίσω».

Στο δεύτερο βίντεο η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει καταγράψει την προσπάθειά της να μπει στο κτήριο από το σημείο που είχε οριστεί για τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, με τους αστυνομικούς να της εξηγούν ότι η απόφαση της προέδρου του δικαστηρίου ορίζει ότι οι συνήγοροι μπαίνουν από άλλο σημείο ελέγχου. «Θέλουμε να περάσουμε με τους εντολείς μας, ο συνήγορος δεν χωρίζεται από τους εντολείς της» έλεγε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας με την αστυνομικό να της εξηγεί ότι «με εντολή της προέδρου πρέπει να διαπιστευτείτε σε άλλο σημείο».

Στην επισήμανση, δε, του στελέχους της ΕΛΑΣ ότι «απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση», η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε «γιατί απαγορεύεται; Είστε σε υπηρεσία κυρία μου και εσείς αυτό που κάνετε απαγορεύετε. Με εμποδίζετε να περάσω;».

protothema.gr