Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στα οποία εμπλέκονται στρατιωτικοί

Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας έγιναν γνωστά σήμερα. Και στις δύο περιπτώσεις ενημερώθηκε η Στρατονομία και ο στρατιωτικός εισαγγελέας.

Στις Σέρρες

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε χθες Δευτέρα (24/6) όταν 37χρονος μέσα στο σπίτι του επιτέθηκε αρχικά λεκτικά κατά της 38χρονης συζύγου του και στη συνέχεια τη χτύπησε στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο με περιπολικό της αστυνομίας αλλά δεν δέχθηκε το save house -στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την Επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου μπορούν να διαμείνουν προσωρινά γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση-    όπως και αρνήθηκε και την  εγκατάσταση της εφαρμογής PANIC BUTTON και δήλωσε πως δεν επιθυμεί να εξετασθεί από ιατροδικαστή.

Ο 37χρονος σύζυγος συνελήφθη από τους αστυνομικούς και επειδή είναι στρατιωτικός, τον παρέδωσαν στη Στρατονομία όπου θα οδηγηθεί στον στρατιωτικό Εισαγγελέα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σχεδόν καθημερινά καταγγέλλονται περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο Γραφείο που ήδη λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επιτέθηκαν ο ένας

στον άλλο

Το δεύτερο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στη Χαλκίδα , στην περιοχή Κουρέντι. Πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι στρατιωτικών, με τον άνδρα και τη γυναίκα να κατηγορούν ο ένας τον άλλο και να ανταλλάσσουν μηνύσεις.

Την αρχή έκανε ο 39χρονος ο οποίος υπέβαλε έγκληση σε βάρος της συζύγου του κατηγορώντας την ότι του πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι στο κεφάλι, τον έριξε από την καρέκλα που καθόταν με σπρώξιμο και του προκάλεσε γρατζουνιές και μελανιές με τα χέρια και τα πόδια της στο πρόσωπο και σε όλο του το σώμα.

Από τη μεριά της, η 36χρονη κατήγγειλε ότι ο σύζυγός της προσπάθησε να την πνίξει, σφίγγοντας τον λαιμό της και πιέζοντας το πρόσωπό της με τα χέρια του σε μαξιλάρι, προσθέτοντας πως στη συνέχεια την απείλησε λεκτικά και της τράβηξε τα μαλλιά.

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα συνελήφθησαν, ενώ ενημερώθηκε σχετικά ο Στρατιωτικός Εισαγγελέας και η Στρατονομία.

ΠΗΓΗ: zougla.gr