Κατάταξη-διάκριση Η διεθνής κατάταξη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εβδομάδα υποδοχής πρωτοετών φοιτητών οργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνης. Οι δύο φορείς καθιερώνουν τη συγκεκριμένη δράση στο Ρέθυμνο μέσα από πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της υγειούς αλληλεπίδρασης του πανεπιστημιακού ιδρύματος με την κοινωνία του Ρεθύμνου.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να στηρίξει τους πρωτοετείς φοιτητές ώστε να νιώσουν εξ αρχής ότι ανήκουν σε δύο νέες κοινότητες, την κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης και αυτήν της πόλης του Ρεθύμνου και να καταδειχθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης αγκαλιάζουν με θεσμικό τρόπο ποικίλες πτυχές της ζωής των φοιτητών και φοιτητριών όπως την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, την αίσθηση του «ανήκειν», την ψυχική και συναισθηματική τους ισορροπία, την ανάγκη για πολιτισμό και αθλητισμό.

Σε αυτό το πνεύμα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης σχεδίασαν από κοινού ένα πρόγραμμα με εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν από αύριο, Τετάρτη 5 έως και τις 13 Οκτωβρίου, οι οποίες περιλαμβάνουν γνωριμία των νέων φοιτητών/τριών με τις δομές, τους συλλόγους και τις πολιτιστικές ομάδες των ενεργών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνδυασμό με  επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μνημεία και χώρους πολιτισμού της πόλης του Ρεθύμνου και στην αρχαία Ελεύθερνα, καθώς και μια συναυλία σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε να γευτούν το ακαδημαϊκό, αστικό, πολιτισμικό περιβάλλον που τους υποδέχεται.

Η Κεντρική Εκδήλωση Καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, στις 11:30 το πρωί , στο Αμφιθέατρο Δ7, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. (Θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Πανεπιστημίου Κρήτης (YouTube  (UOC – University of Crete) για όσους δεν έχουν τη  δυνατότητα να παραστούν διά ζώσης)

Επιπλέον, η συνεργασία αυτή εξασφάλισε διευκολύνσεις για την ανακούφιση, στο μέτρο του δυνατού, της επιβάρυνσης του κόστους ζωής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, με τη συνδρομή των τοπικών φορέων της εστίασης και της αναψυχής, περίπου 60 καταστήματα της πόλης δέχθηκαν να προσφέρουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις στους/στις  φοιτητές/τριες του ΠΚ.

Η πρωτοβουλία αποτελεί την αρχή μιας ουσιαστικής και γόνιμης συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δήμου Ρεθύμνης και της φοιτητικής κοινότητας που θα εξελίσσεται δυναμικά και θα εμπλουτίζεται από τις ιδέες και προτάσεις των συμβαλλομένων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ρέθυμνο καλούν τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες να συμμετάσχουν ενεργά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις που σχεδιάστηκαν ειδικά για αυτούς/ές.

Όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα προσφερθούν δωρεάν στις/στους φοιτήτριες /ές.