ΠΑΛΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Τα Χριστούγεννα είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν στους μαθητές τους για κάποια άτομα που δεν είναι και τόσο τυχερά όσο εκείνοι. Πολλά σχολεία του Ηρακλείου οργάνωσαν παζάρια και άλλες εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό. Το 54ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου, που στεγάζεται στην παλιά Ακαδημία, ήταν ένα από αυτά.

Παιδικά Xωριά SOS

Η κυρία ρώτησε: Τι σημαίνουν για σας τα Χριστούγεννα; Και τα παιδιά απάντησαν: φροντίδα, οικογένεια, αγάπη, χαρά. Με αυτό το έναυσμα το Ε3 τμήμα του 54ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου πραγματοποίησε παζάρι την τελευταία εβδομάδα πριν τις χριστουγεννιά- τικες διακοπές. Τα έσοδα διατέθηκαν στο Κέντρο Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS. Στη συνέχεια, τα παιδιά παρέλαβαν την παρακάτω επιστολή που τόνιζε τη σπουδαιότητα της πράξης τους και τη σημασία του ενεργού πολίτη.

«Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί και γονείς,

παρακαλούμε δεχθείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος για τη στήριξή σας και τη δωρεά σας σε δωρεοεπιταγές αξίας 400 ευρώ, τα οποία προσφέρατε στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου και στο Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης. Η ανθρωπιστική σας διάθεση και ευαισθησία, μα πάνω από όλα η προσωπική σας συμβολή, είναι για μας πολύτιμος αρωγός για τη συνέχιση του έργου μας.

Όσο θα υπάρχουν φίλοι, όπως εσείς, είναι σίγουρο ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος θα μπορούν να προσφέρουν αγάπη, φροντίδα και οικογενειακή ζεστασιά σε κάθε παιδί που είχε την ατυχία να τα στερηθεί κάποια στιγμής της ζωής του.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο στα παιδιά του τμήματος, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μικρών μαθητών».

«Φλόγα»

Δεκέμβρης… ο μήνας που μας θυμίζει να αγαπάμε, να βοηθάμε, να είμαστε Άνθρωποι! Η συζήτηση για τις ζεστές μέρες των Χριστουγέννων και το ποίημα του Γ. Ρίτσου “Αν όλα τα παιδιά της Γης” στο βιβλίο της Γλώσσας στάθηκαν αρκετά για τους μαθητές του Β3 του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα, τα οποία δώρισαν στον Σύλλογο Παιδιών με ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ. Το ευχαριστήριο γράμμα του Συλλόγου που ακολούθησε τους έκανε να συγκινηθούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία αυτής τους της δωρεάς, επιθυμώντας σύντομα να την επαναλάβουν.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: «Αγαπητά μας παιδιά, εκ μέρους των παιδιών και των γονιών τους, όλοι εμείς που σήμερα στελεχώνουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας, του Συλλόγου των γονιών που τα παιδιά μας στην πιο τρυφερή ηλικία τους βρέθηκαν αντιμέτωπα με τον καρκίνο, θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την προσφοράς σας, ποσού 92 ευρώ.

Με αυτή την ευκαιρία, τα παιδιά και οι γονείς της Φλόγας, θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι το ενδιαφέρον και η συμπαράσταση φορέων και φίλων όπως εσείς μας δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί και δίπλα στα παιδιά μας για την υγεία και τη ζωή τους.

Σας ευχαριστούμε γιατί σκεφτήκατε κάποια άλλα παιδιά που δεν έχουν την τύχη να περνούν τη ζωή τους ξέγνοιαστα και ανέμελα, κάποια παιδιά που χωρίς να το θέλουν, γιατί έτσι απλά τους έτυχε, περνούν ένα μέρος της τρυφερής τους ηλικίας μέσα στο νοσοκομείο και αγωνίζονται να δώσουν κουράγιο στον εαυτό τους, αλλά και σε εμάς τους γονείς τους, για να παλέψουμε όλοι μαζί, για τη ζωή και την υγεία τους.

Σας ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για την προσφορά σας και σαν γονείς, ευχόμαστε να είστε πάντα καλά, να έχετε καλή πρόοδο και να έχετε πάντα δίπλα σας άξιους και ευαίσθητους δασκάλους που θα σας καθοδηγήσουν και θα σπέρνουν στην ψυχή σας τον σπόρο του Καλού και της Αγάπης».