Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, την Παρασκευή, 10 Μαΐου, η βράβευση των 58 «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank.

Στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, διακρίθηκε η Στεφανία Χονδρού από το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 19.538 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Συνολικά από το Ηράκλειο βραβεύθηκαν 19 μαθητές από 47 σχολεία.

Στο Λασίθι, μεταξύ επτά μαθητών που βραβεύθηκαν από 14 σχολεία του νομού, διακρίθηκε η Μαρία Πετάση από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας, η οποία εισήχθη με αριθμό μορίων 18.985 στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το Ρέθυμνο και το 1ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου, πρώτος των πρώτων αναδείχθηκε ο αριστούχος Χρήστος Αδάμ, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.215 στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συνολικά αρίστευσαν 5 μαθητές από τα 16 σχολεία του νομού.

Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων, από το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων, η Κωνσταντίνα Φιλιππάκη, πρώτη μεταξύ συνολικά 15 αριστούχων από 29 σχολεία του νομού Χανίων, εισήχθη με αριθμό μορίων 19.300 στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας.