Βραδιά-αφιέρωμα στις γυναίκες με τίτλο «Λόγοι γυναικών» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στις 6:30 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου (λ. Δημοκρατίας 12).
Την εκδήλωση οργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου (Yπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου), το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας Ενοχλώντας τις λέξεις, σε συνεργασία με το 3ο ΓΕΛ Ηρακλείου και την υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας-Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου.
Η βραδιά είναι ανοικτή στο κοινό.
Πρόγραμμα
Βαρβάρα Ρούσσου, φιλόλογος Πειραματικού ΓΕΛ Ηρακλείου: “Ανάμεσα στη μέρα των γυναικών και τη μέρα της ποίησης: Μια ιστορία έρωτα είναι και μια ιστορία (γυναικείας) αναρχίας;”.
Λιάνα Καλοκύρη, σχολική σύμβουλος φιλολόγων: Οι (αντι-) ηρωίδες στη λογοτεχνία της Κωστούλας Μητροπούλου. Αντισυμβατικότητα και αδιέξοδα της γυναικείας ταυτότητας στη μεταπολεμική κοινωνία”.
Το ξύπνημα
Θεατρικό μονόπρακτο των Φράνκα Ράμε-Ντάριο Φο, με την Αντιγόνη Καμπάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.