Μέσα σε ένα ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο κλίμα, την Κυριακή 14 Ιουνίου το Γυμνάσιο Γαζίου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου «Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο».
Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μόνο τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και οι γονείς τους και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ. Βασικός στόχος της ομάδας ήταν να παρουσιάσει στο τέλος της χρονιάς μία θεατρική παράσταση που θα αποτελούσε δημιούργημα των ίδιων των παιδιών.
Αυτό, όμως, δε γινόταν να επιτευχθεί μέσα στις νέες συνθήκες. Μετά το κλείσιμο των σχολείων έγινε μία προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα και ολοκλήρωσης του προγράμματος μέσα από διαδικτυακές συναντήσεις.
Την περίοδο που ο χρόνος φαινόταν να έχει παγώσει τα πάντα η ομάδα συνέχισε το έργο της, γεγονός που αποδεικνύει το ήθος και την υπευθυνότητα των παιδιών μας. Οι συναντήσεις ήταν εβδομαδιαίες, ενώ διαδικτυακά γίνονταν συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα.
Τα παιδιά μέσα από δραματοποιήσεις και αφηγήσεις παρουσίασαν τα βίντεο με τις θεατρικές τεχνικές, τους αυτοσχεδιασμούς και τα σκετσάκια που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς τόσο δια ζώσης, όσο και μέσα από το διαδίκτυο μετά το κλείσιμο του σχολείου λόγω κοροναϊού.
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά μυήθηκαν σε θεατρικές τεχνικές και αυτοσχεδιασμούς και έγιναν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Κατάφεραν να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την επινοητικότητά τους.
Έμαθαν να πειθαρχούν, να παίρνουν πρωτοβουλίες, να υποχωρούν, να αλληλοϋποστηρίζονται και να έχουν ομαδικό πνεύμα, προκειμένου να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Έγιναν δημιουργοί και όχι απλοί παρατηρητές μιας πραγματικότητας που πολλές φορές δεν τους ταιριάζει ή τα βάζει στο περιθώριο.
Πέτυχαν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους και να βελτιώσουν το αισθητικό τους κριτήριο. Όλα αυτά συντελέστηκαν, καθώς η θεατρική τέχνη είναι απελευθερωτική και βοηθάει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους.
Η Διεύθυνση του σχολείου προσέφερε την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εμψυχώτριά μας, την κ. Τσαγκαράκη Γιούλη, τόσο για την αμέριστη συμπαράστασή της, αλλά και γιατί μεταλαμπάδευσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γνώσεις και το θεατρικό βίωμα στα παιδιά μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.