1ο ΕΠΑΛ

“Οι καταναλωτικές συνήθειες των μαθητών λυκείων του νομού Ηρακλείου – Στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε τον τόπο μας’’ είναι το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 24 Απριλίου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Την εκδήλωση οργανώνει ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου και απευθύνεται στους μαθητές του τομέα (1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου).

Θα παρουσιασθούν τα αποτελέσματα ερωτηματολογίου στο οποίο απάντησαν οι μαθητές του τομέα σχετικά με τις καταναλωτικές τους συνήθειες, την κατανάλωση πρωινού και την κατανάλωση προϊόντων ελληνικής προέλευσης. Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης Μανώλης Χνάρης θα μιλήσει στους μαθητές για τη “Στήριξη της οικονομίας μέσω της πιστοποίησης και της προώθησης των τοπικών προϊόντων”  και ο ιατρός Δημήτρης Πετράκης για την “Κρητική διατροφή ως παράγοντα Υγείας και Μακροζωίας».

«Ελπίζουμε η εκδήλωση αυτή να είναι  μια αφορμή ευαισθητοποίησης και κατανόησης της σημασίας που έχει για την υγεία μας η ποιοτική επιλογή πρωινού, καθώς επίσης και η συνειδητή ανάγκη στήριξης των ελληνικών προϊόντων και των ελληνικών επιχειρήσεων από τον καθένα από εμάς. Επίσης ότι θα υπάρξει σχετική συζήτηση και προβληματισμός και σε άλλους μαθητές της πόλης μας και του νομού, για το σοβαρό αυτό θέμα που αφορά την υγεία των παιδιών και την οικονομία της χώρας μας», αναφέρουν οι διοργανωτές.