αεροδρόμιο Τυμπακίου

Τα εκπαιδευτικά προβλήματα της Μεσσαράς αναδεικνύει ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης, κ. Κ. Χήτας, σε ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας.

Όπως αναφέρει, «σύμφωνα με ενημέρωση από εκπαιδευτικούς της Μεσσαράς Ηρακλείου, είναι αρκετά και σημαντικά τα προβλήματα που ταλανίζουν τον εκπαιδευτικό κλάδο στην περιοχή. Οι εκπαιδευτικοί της Μεσσαράς εδώ και αρκετό διάστημα κάνουν έναν αδιάκοπο αγώνα και  με δράσεις προσπαθούν να επιτύχουν την ανάδειξη και επίλυσή τους.

Με οργή και αγανάκτηση διαπίστωσαν ότι εν όψει της νέας σχολικής περιόδου, με βάσει τις προγραμματισμένες από το ΥΠΑΙΘ καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς Δημοτικών σχολείων, χάνονται για φέτος, όπως λένε, πάνω από 70 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στον νομό.

Χαρακτηριστική περίπτωση στη Μεσσαρά, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου που από 12/θέσιο μετατρέπεται σε 6/θέσιο, απόφαση που κάνει τους εκπαιδευτικούς της Μεσσαράς να διερωτώνται για τα κριτήρια που στηρίχτηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί τους εκπαιδευτικούς της Μεσσαράς είναι η χαμηλή μοριοδότηση σε ορισμένα σχολεία του νομού. Υπάρχουν σχολεία όπως π.χ. στα Βορίζια και τις Καμάρες που αν και απομακρυσμένα από την πρωτεύουσα, με δυσχερές οδικό δίκτυο και περιορισμένα και άβολα δρομολόγια που χρήζουν τον χαρακτηρισμό ως «δυσπρόσιτα».