ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΑΡΟΥ: Τα κεραμίδια απειλούν τα παιδιά

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα, που έχουν προκληθεί στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό στο Ζαρό. Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν στην αρχή της σχολικής περιόδου, με το πρώτο κουδούνι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τα νήπια του Σταθμού να βρίσκονται σε ένα κτήριο που φυλλορροεί η στέγη του και εμφανίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Οι γονείς καταγγέλλουν ότι η κεραμοσκεπή του σχολείου βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, με τα κεραμίδια να έχουν αποκοπεί και να απειλείται η ζωή των μαθητών. Στις αίθουσες, οι οροφές είναι κατεστραμμένες, τα νερά της βροχής πλημμυρίζουν τους χώρους, ενώ υγρασία και μούχλα υπάρχει παντού καθιστώντας τους χώρους ακατάλληλους να φιλοξενήσουν μικρούς μαθητές.

Όπως τονίζουν οι γονείς των παιδιών, τα υπόγεια είναι πλημμυρισμένα, οι σωληνώσεις κατεστραμμένες και η θέρμανση είναι ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να είναι ανάρμοστο και ανθυγιεινό το περιβάλλον. Κακοτεχνίες και «παγίδες» υπάρχουν και στο προαύλιο του σχολικού κτηρίου με αποτέλεσμα τη διάχυτη ανησυχία για τον κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών.

Τα κεραμίδια απειλούν τα παιδιά σε νηπιαγωγείο και παιδικό σταθμό Ζαρού

Εκπαιδευτικοί και γονείς σχολιάζουν ότι είναι ανήκουστο να υπάρχουν στις μέρες μας σχολικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν κάτω από αυτές τις συνθήκες, που έχουν σημαντικές ελλείψεις σε στοιχειώδη ζητήματα και που δεν καλύπτουν τις βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μικρών μαθητών.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών και τη διαμόρφωση ενός ανθρώπινου περιβάλλοντος για την φιλοξενία των βρεφών και των νηπίων του Ζαρού. Αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας η φιλοξενία και η προσχολική αγωγή των νηπίων και των βρεφών και η παροχή σχολικών κτηρίων και εγκαταστάσεων που να είναι, πρωτίστως, ασφαλή και λειτουργικά για τα μικρά παιδιά».

Το όλο θέμα προωθεί με σχετική ερώτησή του στη Βουλή ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  οποίος υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών του σχολικού κτηρίου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό στο Ζαρό.

Με την παρέμβασή του απευθύνεται προς τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και τους ζητά να ανακοινώσουν  τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν  άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολικό κτήριο του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού Ζαρού, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλές για τους μικρούς μαθητές.