Αψήφησαν την βαρύτητα και κέρδισαν βραβείο!
Το Πρότυπο Λύκειο Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει «πολλά συγχαρητήρια στον Γιώργο Χατζησάββα, εκπαιδευτικό Φυσικής του σχολείου, και στη συνάδελφό του Κέλλυ Γιαννακουδάκη του 1ου Γυμνάσιου Ηρακλείου πέρσι, που με την εργασία τους “«Αψηφώντας» τη βαρύτητα;” πρώτευσαν στους 11ους Πανελλήνιους Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών με θέμα:
«Από Εκπαιδευτικούς Για Εκπαιδευτικούς» («From Teachers For Teachers»), που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2021, με τη διοργάνωση της Ελληνικής Συντονιστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο – Ευρώπη» (Science on Stage – Europe).
Ο Γιώργος με την Κέλλυ, μαζί με άλλες έξι ομάδες που διακρίθηκαν, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην κεντρική εκδήλωση και τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό του προγράμματος Science on Stage – Europe, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022, στην Πράγα, όπου θα συμμετάσχουν 450 εκπαιδευτικοί από 33 χώρες.
Συνεχίζεται έτσι μια μακρά και λαμπρή παράδοση του σχολείου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.»