Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηρακλείου: Έλειψαν για λίγες ώρες για να πάνε εκδρομή και βρήκαν το σχολείο τους πλημμυρισμένο!

Η… πλημμύρα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το πρόσφατο περιστατικό με την εισβολή υδάτων σε αίθουσες του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Ηρακλείου. Όπως είχε γράψει η «Π», τα παιδιά έφυγαν για εκδρομή και όταν επέστρεψαν βρήκαν το σχολείο τους πλημμυρισμένο.

Χθες, η διευθύντρια, κ Έλενα Σακελλάρη, με καθηγητές του σχολείου συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα. Βρέθηκαν και στον Δήμο Ηρακλείου, όμως, δεν κατάφεραν να συναντηθούν με κάποιον αρμόδιο και απλώς κατέθεσαν το υπόμνημά τους.

«Το πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου μας δεν είναι κάτι καινούργιο για τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή διεύθυνση του σχολείου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις και ενέργειες προς τους υπευθύνους, σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στη λύση δίχως τυμπανοκρουσίες.

Επειδή όμως η κατάσταση πλέον βρίσκεται σε απόλυτο τέλμα και τίποτε δεν μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα βελτιωθεί άμεσα έστω και στο παραμικρό, κοινοποιούμε το πρόβλημα για να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες έστω κι αν δεν μας αναλογούν», αναφέρεται, στο υπόμνημα.

Τονίζουν, ακόμα, ότι «από το σχολικό έτος 2018-2019 λειτουργούν και Γυμνασιακές τάξεις με ένα τμήμα στην Α’ Γυμνασίου. Από το επόμενο σχολικό έτος δεν υπάρχουν αίθουσες για να υποδεχτούμε καινούριους μαθητές Γυμνασίου. Κάνουμε μεγάλο αγώνα να ενημερώσουμε τις αρχές και συγκεκριμένα τμήματα του Δήμου, χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα.

Το σχολείο μας συστεγάζεται με το ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία και των δύο Ειδικών πλαισίων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει σαφή οριοθέτηση και συνάδελφοι μπαίνουν ως «συνοριοφύλακες» του κάθε σχολείου.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην οποία γίνονται οι σχολικές εκδηλώσεις είναι πλέον μικρή και δεν είναι επαρκής για τους μαθητές. Οι σχετικές εκδηλώσεις γίνονται στο προαύλιο κάτω από αντίξοες πολλές φορές καιρικές συνθήκες ή μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και χωρίς τη συμμετοχή γονέων λόγω έλλειψης χώρου.

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηρακλείου: Έλειψαν για λίγες ώρες για να πάνε εκδρομή και βρήκαν το σχολείο τους πλημμυρισμένο!
Αυτή την εικόνα αντίκρισαν οι μαθητές του σχολείου τις προηγούμενες ημέρες

Οι αίθουσες του σχολικού συγκροτήματος είναι λυόμενες, έχουν σαπίσει και επιπλέον δεν έχουν πολεοδομική άδεια.

Την τρέχουσα σχολική χρονιά και έπειτα από μια δεκαετία λειτουργίας, το σχολείο μας παρέμεινε κλειστό για μία Παρασκευή τον Οκτώβριο, ούτως ώστε να επιτελεστούν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)κάποια έργα με τη χρηματοδότηση της Σχολικής Επιτροπής Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Ηρακλείου.

Αυτά θα έδιναν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε με το πλακάκι του αύλειου χώρου—το οποίο λόγω κόστους ίσως (;) είναι εσωτερικού χώρου— καθώς και στην κυκλοφορία στις αίθουσες της πίσω αυλής που δεν ήταν προσβάσιμες για ΑμεΑ, ενώ επιτέλους μετά από τα δέκα και πλέον χρόνια της λειτουργίας του κτιρίου αποχτήσαμε υδρορροές κατά μήκος του κτιρίου περιμετρικά της αυλής!

Δυστυχώς η αντιολισθητική επίστρωση που καλύφθηκαν τα πλακάκια ξεφλούδισε μετά από μόλις ένα μήνα (Π) με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχημάτων λόγω του ολισθηρού και πάλι δαπέδου».

Οι καθηγητές τονίζουν: «Bοηθήστε μας από τη θέση σας να δώσουμε επιτέλους την αίσθηση στα παιδιά μας ότι φοιτούν σε ένα σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης μας και ότι δεν είναι …τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Παρέμβαση  ΝΟΔΕ

«Εικόνες ντροπής για το Ηράκλειο. Έπειτα από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις το Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου γέμισε νερά! Φέροντας, έτσι, για μία ακόμα φορά στην επιφάνεια τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο αυτό.

Πέρα από σοβαρά προβλήματα υποδομής το Ειδικό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα πάνω από το οποίο η Πολιτεία θα έπρεπε να εγκύψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντιμετωπίζει επιπρόσθετα προβλήματα χωρητικότητας, καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Παιδείας ΝΟΔΕ Ηρακλείου.