Αγώνας για τη χρηματοδότηση της στατικής αποκατάστασης της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας

Ικανοποίηση αλλά και προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους των γονέων από τη στατική ενίσχυση όλων των κτηρίων της Ακαδημίας.

«Πρόκειται για αποτέλεσμα πίεσης και αγώνων που έκαναν οι γονείς εδώ και 15 χρόνια και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τους χαρίστηκε! Το κέρδισαν με τους αγώνες τους, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας, καθώς αποτελούσε αίτημα και της Ένωσης Γονέων Δ. Ηρακλείου», τονίζεται, σε ανακοίνωση της ένωσης.

Οι γονείς σημειώνουν πως «είναι χαρακτηριστική η καθυστέρηση και η ολιγωρία του Δήμου Ηρακλείου ώστε σχεδόν οχτώ μήνες μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη και όσους ακολούθησαν, δεν έχει φροντίσει να αποκαταστήσει τις ζημιές ή να δρομολογήσει λύσεις για τα σοβαρά στατικά προβλήματα που ούτως ή άλλως σε πολλές περιπτώσεις  προϋπήρχαν του σεισμού. Έτσι «τάζει» τους λιγοστούς οικίσκους που διαθέτει σε πολλά σχολεία όπως το 7ο Δημοτικό (που ήδη στεγάζεται στο λιμάνι) και τα δυο ειδικά της Ακαδημίας.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου είναι ακόμη πολύ οξυμένο. Στην ουσία ο σεισμός έδειξε πόσο απροστάτευτα είναι τα παιδιά μας και πόσο απροετοίμαστη είναι η πολιτεία (κράτος, δήμος και περιφέρεια) να αντιμετωπίσουν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Η Ένωση Γονέων Δήμου Ηρακλείου το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με αυτά τα ζητήματα και θα βρεθεί στο πλευρό των γονιών του δήμου μας. Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις τόσο στην Ακαδημία όσο και όλα τα σχολεία που χρειάζονται άμεση παρέμβαση μέσα στο καλοκαίρι – λόγω σεισμού ή και όχι- ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά».