Ο γιος και ο πατέρας που χάθηκαν στη Ζάκυνθο
Ο γιος και ο πατέρας που χάθηκαν στη Ζάκυνθο

Η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Ζάκυνθο αγγίζει και την Κρήτη.

Δύο ψυχές χάθηκαν σε εργατικό ατύχημα και ένα μέλος της οικογένειας δίδασκε πέρσι στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου.

Όπως είναι γνωστό, πατέρας και γιος σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών, ο 60χρονος Αναστάσιος Μαρούδας, με τον 31χρονο γιο του Νικόλαο Μαρούδα, το μεσημέρι της Τετάρτης, εκτελούσαν εργασίες στην υπό ανέγερση επιχείρησή τους στην περιοχή των Αλυκών.

Οι δύο άνδρες, ανεβασμένοι στην σκαλωσιά, ήταν στο σημείο που θα κατασκευαζόταν ο ανελκυστήρας της οικοδομής. Για άγνωστο λόγο πατέρας και γιος έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν στο κενό από ύψος 7 με 8 μέτρων.   Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες πατούσαν πάνω σε ένα ξύλο για να μπορούν να εκτελέσουν την εργασία συγκόλλησης που είχαν, όμως το μαδέρι στο οποίο πατούσαν δεν είχε τοποθετηθεί καλά και υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσουν στο τσιμεντένιο φρεάτιο.

Τραγική φιγούρα  ήταν η σύζυγος και μητέρα των δύο θυμάτων, η οποία το μεσημέρι της Τετάρτης άρχισε να αναζητά τον άντρα της και το παιδί της στο τηλέφωνο, χωρίς να παίρνει απάντηση. Η ανησυχία της άτυχης γυναίκας την έφερε στην υπό ανέγερση οικοδομή όπου βρήκε νεκρούς τους δύο άνδρες, μέσα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα.

Μέσα στον πανικό της και μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο άνδρας της και ο γιος της δεν επικοινωνούν μαζί της, κατάφερε και κάλεσε βοήθεια.  Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες και τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και άμεσα έφθασαν δυο πυροσβεστικά οχήματα με τέσσερις άντρες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο αδικοχαμένος Νίκος Μαρούδας με τον αδελφό του­ Αργύρη, που δίδασκε πέρσι Μουσική στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου
Ο αδικοχαμένος Νίκος Μαρούδας με τον αδελφό του­ Αργύρη, που δίδασκε πέρσι Μουσική στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Θρήνος στο Καλλιτεχνικό Σχολείο

Ο άλλος γιος της οικογένειας, ο μουσικός Αργύρης Μαρούδας, είχε ενταχθεί πέρσι στο δυναμικό του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου. Ήταν, μάλιστα, εκείνος που είχε συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια που είχαν πλαισιώσει την παράσταση του Αισχύλου “Ορέστεια”, την οποία είχε παρουσιάσει τον περασμένο Ιούνιο το σχολείο, με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους και στο πλαίσιο του 1ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Αργύρης Μαρούδας είχε επιμεληθεί τη μουσική στην παράσταση που είχε ανεβάσει το σχολείο

Είχε εργαστεί και στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων.

Για ένα πολυτάλαντο άτομο κάνει λόγο στην «Π» η διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Καλουδιώτη. Σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο αναφέρει για την είδηση που ήρθε από τη Ζάκυνθο, «βλέπεις αυτό κι αυτόματα γίνεσαι “κουρέλι”, ανήμπορος να συμπαρασταθείς στο δράμα του μικρού σου συναδέλφου που πέρασε ως “σίφουνας” για λίγο από τη ζωή του σχολείου μας (μουσικός αναπληρωτής) και μας συμπαρέσυρε με την ευρηματικότητα, την πολυμάθεια, αλλά κυρίως το χαμόγελό του. Αργύρη μας, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου σύσσωμο συμπαρίσταται στο πένθος σας!»

Ο ίδιος γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό, που έχει κατακλυστεί από μηνύματα συμπαράστασης, «η  αυλαία της οικογενειακής μας τραγωδίας θα κλείσει αύριο (σήμερα) στις 12 μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Κατασταρίου – Ζακύνθου, όπου θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του αδικοχαμένου πατέρα μου και αδερφού μου».