Μουδατσάκης Δημήτρης: Πέτυχε στα 84 του να μπει στο Πανεπιστήμιο

Φοιτητής ετών... 84!

Ζωντανό παράδειγμα αποτελούν οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου, οι οποίοι μπόρεσαν να σπουδάσουν σε προχωρημένη ηλικία με σχολείο, δουλειά, οικογένεια, εγγόνια και να επιτύχουν!

Οι μαθητές με θέληση, επιμονή και δύναμη, έβαλαν τους στόχους τους και με περηφάνεια τούς πραγματοποίησαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, παρά τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους.

Βαθιά ήταν η συγκίνηση, όταν πέρασαν στις σχολές που πάντα ονειρευόντουσαν, ακόμα και στις ίδιες σχολές με τα εγγόνια τους. Αυτό που αποδεικνύουν οι μαθητές του Εσπερινού είναι ότι η ζωή δεν σταματά σε αριθμούς, αλλά προχωρά με οδηγό την καρδιά.

 

 

Φοιτητής ετών… 84!

Μουδατσάκης Δημήτρης: Πέτυχε στα 84 του να μπει στο Πανεπιστήμιο
Το όνειρό του να καθίσει στα ίδια έδρανα με τον εγγονό του, ο οποίος φοιτά στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου, έκανε πραγματικότητα ο 84χρόνος κ. Δημήτρης Μουδατσάκης οποίος πέρασε με επιτυχία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κ. Μουδατσάκης αποτελεί πρότυπο πανελληνίως, τόσο για εκείνους που επιθυμούν να σπουδάσουν σε προχωρημένη ηλικία, όσο και για όλους τους ανθρώπους που με θάρρος και πίστη επιχειρούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Ο ίδιος δεν λογάριασε το προχωρημένο της ηλικίας, τις συνθήκες και όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά στο εγχείρημά του, αντιθέτως γεμάτος ελπίδα, αφοσίωση και επιμονή πορεύτηκε ολοταχώς προς τον δρόμο της επιτυχίας και τα κατάφερε!

Ο κ. Δημήτρης, εκτός από οικογενειάρχης, παππούς, επιχειρηματίας, πλέον έχει αποκτήσει και τον τίτλο του φοιτητή, δίνοντας ένα μάθημα ζωής, παρέχοντας σημαντικά εφόδια σε πολύ κόσμο.

 

 

ΦΟΙΤΗΤΕΣ οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Ηρακλείου

Δεν το βάζουν ποτέ κάτω

Στην ίδια σχολή με τον κ. Μουδατσάκη πέρασε και ο 54χρόνος κ. Μανώλης Αλεξάκης, ο οποίος με την εισαγωγή του στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης νιώθει πλέον, ολοκληρωμένος άνθρωπος. Ο ίδιος συνδύαζε το σχολείο με δύο δουλειές, έβαλε τα δυνατά του και η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, δείχνοντας πως με τη δύναμη της θέλησης όλα μπορούν να επιτευχθούν.

Ο π. Φώτιος Καλύβας, 36 ετών, ο οποίος είναι άμισθος κληρικός στην Κνωσό και ιδιωτικός υπάλληλος, επέστρεψε μετά από 20 χρόνια στα θρανία και έγινε αυτό που πάντα ονειρευόταν. Με τη βαθιά του πίστη στη δύναμη του Θεού πέρασε με επιτυχία στην πρώτη του επιλογή, στην Εκκλησιαστική Μουσική και Ψαλτική Ηρακλείου.

Για την ενίσχυση της επαγγελματικής της καριέρας βρέθηκε στα θρανία η κ. Καλλιόπη Καβουσάκη, 27 ετών, η οποία πέρασε στο ΤΕΙ Λογιστικής Ηρακλείου.

Στόχος της 46χρονης κ. Αντωνίας Σκορδαλού ήταν να ζήσει τη μαγευτική εμπειρία των Πανελληνίων και να αποκτήσει σημαντικά εφόδια ζωής. Η ίδια κατάφερε να περάσει στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών.

Την πρώτη του επιλογή κατάφερε να πιάσει ο 23χρόνος κ. Γιώργος Στουμπίδης, ο οποίος, μετά από παρακίνηση φίλου του, από εδώ και στο εξής είναι φοιτητής στο ΤΕΙ Λογιστικής Ηρακλείου, ακολουθώντας τα χνάρια των γονέων του.

Ο 30χρονος κ. Δημήτρης Βαρσαμάς, ο οποίος αντιμετωπίζοντας το σχολείο ως πηγή έμπνευσης και πνευματικής καλλιέργειας, κατάφερε να περάσει επιτυχώς στο ΤΕΙ Καβάλας στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας.

 

Έτοιμος για το τρίτο πτυχίο

Ο θεολόγος, καθηγητής του Λυκείου Γαζίου κ. Παναγιώτης Ασημακόπουλος
Ο κ. Μπελαδάκης

Θέλησε να δείξει στους μαθητές του ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κατακτήσουν τους κόπους τους. Ο θεολόγος του Λυκείου Γαζίου, κ. Παναγιώτης Ασημακόπουλος, κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Ρέθυμνο.

Έχει ήδη στην… πλάτη του δύο πτυχία, της Θεολογίας και του αντίστοιχου Τμήματος στην Αθήνα.

Η ανάρτησή του στο facebook καυτηριάζει το γεγονός ότι δεν αφιέρωσε πολλές ώρες από το χρόνο του για διάβασμα.

«Όταν οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείβονται….

Όταν το εξαντλητικό διάβασμα αποδίδει….

Όταν περιμένεις πώς και πώς να ποστάρεις κι εσύ το screenshot με τα αποτελέσματα…

Όταν η σχολή που βάζεις στο Μηχανογραφικό για πλάκα, πέφτει πάνω από 1300 μόρια…

Όταν η σχολή που περνάς για 3ο πτυχίο είναι σχεδόν η ίδια με το 2ο πτυχίο…

Όταν συμμετέχεις στη βραδιά ξε-άγχους του σχολείου σου…

Όταν οι καθηγητές σού χτυπάνε φιλικά τον ώμο και σού λένε δακρυσμένοι “ακόμη κι εσύ κάπου θα περάσεις”…

Όταν πάνω στη νιότη σου θες να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις μακριά…» αναφέρει.

 

Κέρδισε δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Ο κ. Μιχάλης Μιζεράκης, 27 ετών, από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, πέρασε στο  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.
Ο κ. Μιχάλης Μιζεράκης, 27 ετών, από το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, πέρασε στο  Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.

Αποφάσισε μετά από χρόνια να επιστρέψει στα θρανία και δικαιώθηκε.

Στην ερώτηση τι θα συμβούλευε κάποιον που διστάζει να κάνει το μεγάλο βήμα, απαντά: «Θα έλεγα ότι ο καθένας μας αξίζει να προσπαθήσει, να δει τις δυνατότητές του, να πειραματιστεί με τον εαυτό του.

Η μόρφωση δεν είναι για επαγγελματικούς σκοπούς, για τα χρήματα ή τον βαθμό  που θα αναγράφεται σε ένα απολυτήριο, αλλά είναι για τον ίδιο τον άνθρωπο».