Οι αιτήσεις για την εγγραφή στην Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου (Γυμνάσιο – Λύκειο) για το σχολ. έτος 2019-2020 θα γίνονται δεκτές έως αύριο, Πέμπτη 6 Ιουνίου.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι οι υποψήφιοι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις εκ των προτέρων για να φοιτήσουν στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.
Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας είναι τα ίδια όπως σε κάθε άλλο Γυμνάσιο και Λύκειο της χώρας, ενώ επιπλέον διδάσκονται δωρεάν μαθήματα μουσικής και μουσικών οργάνων.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να υποβάλει κανείς αίτηση, είναι από την ιστοσελίδα του Σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mousiko.gr ή απευθείας στο σύνδεσμο http://goo.gl/forms/EFKUP4fp3e, διαφορετικά μπορεί να πάει στο Σχολείο από 09:00 ως 13:00 τις εργάσιμες μέρες για να τη συμπληρώσει.
Το Μουσικό Σχολείο βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών. Στην περιοχή αυτή συνυπάρχουν το Δημαρχείο Χερσονήσου, το Ενυδρείο Κρήτης (CretAquarium), το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο, το Γυμνάσιο & Λύκειο Γουβών, το 2o ΙΕΚ κ.ά. Η είσοδος του Μουσικού Σχολείου είναι ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου Χερσονήσου.
Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται δωρεάν με λεωφορεία από Ηράκλειο, Χερσόνησο και άλλες περιοχές του νομού Ηρακλείου.
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορεί κανείς να καλέσει στο σχολείο στο 2810.761.696 ή να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα του www.mousiko.gr