Το Μουσικό Σχολείο

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ακόμα δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου.

Το παραπάνω κυρίαρχο πρόβλημα του σχολείου θα θέσει αύριο στον υπουργό Παιδείας ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, κ. Γιώργος Λιναρδάκης.

Ο υπουργός, κ. Κώστας Γαβρόγλου, ξεκινά κύκλο συναντήσεων σε μια προσπάθεια να πείσει τους εμπλεκόμενους φορείς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων για την  αναγκαιότητα των διατάξεων, οι οποίες αποσύρθηκαν για να επανακατατεθούν, με διορθώσεις, λαμβάνοντας υπόψιν σχετικές προτάσεις.

Την  πρώτη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας την έχει προγραμματίσει  για αύριο, Τετάρτη, με όλους τους διευθυντές των Μουσικών Σχολείων, στον 3ο όροφο του Υπουργείου Παιδείας. Ο Κ. Γαβρόγλου θα ζητήσει τις απόψεις των συνομιλητών του και θα επιχειρηματολογήσει ότι οι διατάξεις δεν οδηγούν σε υποβάθμιση των Μουσικών Σχολείων.

Ο υπουργός Παιδείας απέσυρε τις διατάξεις  του άρθρου   για τις αλλαγές στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, από το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι διατάξεις θα επανακατατεθούν σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας, αφού  θα διαμορφωθούν   στην τελική τους  μορφή μετά από τη συνέχιση του διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Κ. Γαβρόγλου υποχώρησε  μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων από την πλευρά της κοινότητας των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Ο κ. Λιναρδάκης αναφέρει πως είναι θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων για συζήτηση.

«Θα θέσω τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, θα το κάνω για πέμπτη ή έκτη φορά σε υπουργό. Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού.

Ακόμα δεν έχει καλυφθεί το σύνολο των ωρών αλλά και των ειδικοτήτων, ακόμα δεν έχουμε καθηγητή για τα χάλκινα πνευστά. Επίσης, δεν πρέπει να αλλάξει η φυσιογνωμία των σχολείων» τονίζει ο κ. Λιναρδάκης. Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε πρόσφατα επικαιροποίηση των κενών και υπάρχει ελπίδα ότι οι ελλείψεις θα καλυφθούν σύντομα.