Μόχθησαν και πέτυχαν τους στόχους τους!

Έβαλαν τα δυνατά τους, στερήθηκαν εξόδους και χόμπι, αλλά κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους και τώρα ήρθε η σειρά της επιβράβευσης! Πρωτοετείς φοιτητές που πέρσι φοιτούσαν σε Λύκεια των Δήμων Χερσονήσου και Μαλεβιζίου τιμήθηκαν σε εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι δύο Δήμοι τις προηγούμενες ημέρες.

Στον Δήμο Χερσονήσου

Στην κατάμεστη  από γονείς , φοιτητές και εκπαιδευτικούς αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο Δημοτικό  Κατάστημα  Μαλίων, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση βράβευσης των μαθητών των Λυκείων του Δήμου Χερσονήσου  που εισήχθησαν  φέτος στις σχολές της Τριτοβάθμιας  Εκπαίδευσης.

Παρουσία του δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Τσαντηράκη, των κ.κ.  αντιδημάρχων  Ευθύμιου Μουντράκη, Εμμανουήλ  Κουλούρα και  Νικολάου Αργυράκη , του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χερσονήσου κ. Ιωάννη Ρουσάκη  και του προέδρου του ιδρύματος κ. Νικηφόρου Λαμπρινού, απονεμήθηκαν έπαινοι και αριστεία στους τρείς πρώτους, που συνοδεύονται από υποτροφίες των χιλίων ευρώ για τον καθένα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ιδέας της αριστείας και της άμιλλας, αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλει κάθε οικογένεια.

Συγχρόνως δόθηκε σε κάθε φοιτητή το βιβλίο «Στυλιανός Αλεξίου, ο  διαπρεπής αρχαιολόγος, ο μεγάλος Νεοελληνιστής», της φιλολόγου Ευγενίας Λαγουδάκη,  στην προσπάθεια του Ιδρύματος για την διάδοση του έργου της εξαίρετης  οικογένειας Αλεξίου, που άφησε ανεξίτηλο  αποτύπωμα στην  πνευματική πορεία του τόπου  και  καλλιέργεια φιλαναγνωσίας.

Στον Δήμο Μαλεβιζίου

Γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου με τα χαμόγελα των νέων φοιτητών και φοιτητριών, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τον περασμένο Σεπτέμβριο, προερχόμενοι από τα δυο Λύκεια του Μαλεβιζίου, του Γαζίου και του Κρουσώνα.

Σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καλωσόρισε το «αύριο του Μαλεβιζίου», έδωσε συγχαρητήρια στα 146 παιδιά για την επιτυχία τους, όπως επίσης και στους καθηγητές τους αλλά και τους γονείς που υποστήριξαν τις προσπάθειες, προτρέποντας τα παιδιά να μην σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τα όνειρά τους.

Τα συγχαρητήριά τους στα παιδιά έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μανώλης Παπαδομανωλάκης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Ντουλάκης, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη, ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΠΠΑΜ Δημήτρης Λυδάκης (Καρίκης) και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννης Κοτσυφός.

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικού επαίνου μαζί με ένα συμβολικό δώρο, καθώς και κέρασμα για όλα τα παιδιά.