Ο κ. Μανώλης Καρτσωνάκης είναι ο νέος περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης

Για πρώτη φορά η Κρήτη αποκτά περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης από τη δευτεροβάθμια!

Ο λόγος για τον διευθυντή του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου, κ. Μανώλη Καρτσωνάκη.

Χθες, το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την κύρωση τελικών  ενιαίων,  ανά περιφερειακή  διεύθυνση  Εκπαίδευσης, αξιολογικών  πινάκων επιλογής  υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Θα ακολουθήσει η υπουργική απόφαση τοποθέτησης των νέων διευθυντών και ο κ. Καρτσωνάκης αναμένεται να αναλάβει τα ηνία πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Ο κ. Καρτσωνάκης δηλώνει εκπαιδευτικός της τάξης, υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια το δημόσιο σχολείο από διάφορες θέσεις.

Ο ίδιος αναφέρει στην «Π» ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση καθώς ήταν μία νέα διαδικασία που, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έφερε πολιτικές τοποθετήσεις, αλλά λήφθηκαν υπόψη  αντικειμενικά κριτήρια.

Σημειώνει πως ο προκάτοχός του, κ. Γιώργος Τερζάκης, αφήνει πίσω του μία εξαιρετική δουλειά.

Ο κ. Καρτσωνάκης σπούδασε Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Κρήτης, στη συνέχεια στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ακολούθησε διδακτορική διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή στην Ιστορία και Φιλοσοφία των επιστημών.

Τα 20 από τα 25 χρόνια της πορείας του, υπηρέτησε στο Πειραματικό Γυμνάσιο, όπου από το 2015 είναι διευθυντής. Το διάστημα 2008 και 2009 διετέλεσε ο πρώτος υποδιευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο.

Γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά, έχει εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ως εξωτερικός αξιολογητής της ευρωπαϊκής επιτροπής, αξιολογητής στο ΙΚΥ και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2001

. Διδάσκει στο ΕΑΠ εδώ και 12 χρόνια, έχει εργασίες σε συνέδρια και δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, είναι μέλος σε επιτροπές διεθνών συνεδρίων, είναι κριτής σε ξένα επιστημονικά περιοδικά και μέλος σε επιστημονικές επιτροπές.

Παράλληλα, ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία, είναι διεθνής φωτογράφος και έχει τίτλους από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας.