Κουρούμπαλη ΙΤΕ: Πως το πρόβλημα του πληθυσμού που γερνάει  μπορεί νέα γίνει  ευκαιρία για βιώσιμη ανάπτυξη

Η συνεργάτιδα του Center for e-Health Applications του  Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας του ΙΠ-ΙΤΕ, Δρ. Αγγελίνα Κουρούμπαλη συμμετείχε στο πρόσφατο Συνέδριο #RadicalHealthFestival στο Ελσίνκι.

 Στην  ενότητα με τίτλο “𝗧𝘂𝗿𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗮 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗲𝗿 𝗧𝘀𝘂𝗻𝗮𝗺𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗼 𝗮 𝗚𝗼𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗢𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗻𝗶𝘁𝘆”, η οποία συνδιοργανώθηκε από το RSCN,οι  ομιλίες επικεντρώθηκαν σε δράσεις για τη μετατροπή του προβλήματος του γηράσκοντος πληθυσμού σε ευκαιρία για βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω καινοτόμων στρατηγικών και ψηφιακών εργαλείων. Υιοθετώντας τεχνολογίες όπως η τηλεϊατρική, τα έξυπνα συστήματα παρακολούθησης υγείας και οι πλατφόρμες ψηφιακής εκπαίδευσης, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και να μειώσουμε το κόστος υγειονομικής περίθαλψης. Παράλληλα, επενδύοντας στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, ενισχύουμε το υγειονομικό κεφάλαιο και προάγουμε την ενεργό και υγιή γήρανση, καθιστώντας τον γηράσκοντα πληθυσμό κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη νέων αγορών και υπηρεσιών, συμβάλλοντας στη συνολική βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας.
⏺Η Δρ. Κουρούμπαλη παρουσίασε το Κέντρο Αναφοράς τεσσάρων αστέρων της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση. Στην παρουσίασή της υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της δημιουργίας ενός κεφαλαίου υγείας, ενισχύοντας τις επενδύσεις για την πρόληψη ασθενειών και την προώθηση της υγείας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «θα πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας όχι σαν ασημένιο τσουνάμι αλλά σαν ασημένια αστέρια! Οι προσπάθειές μας να ενσωματώσουμε την πρόληψη στις διαγνωστικές και θεραπευτικές οδούς μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη δημιουργία ενός κεφαλαίου υγείας και ευεξίας ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας».