ελμεπα

Μια σημαντική διάκρισή του στον τομέα της διεθνοποίησης, μέσω της συνεργασίας του με αμερικανικά πανεπιστήμια, πέτυχε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και αντιπρύτανης Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας, Δρ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, επιλέχθηκε (μετά από κατάθεση ανταγωνιστικής πρότασης) από τον φορέα Institute of International Education- USA, για να συμμετέχει στο πρόγραμμα Fulbright Scholar-in-Residence (S-I-R) (https://fulbrightscholars.org/sir).

Δρ. Κωνσταντίνος Πετρίδης

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική πρωτοβουλία του Προγράμματος Fulbright Scholar που στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών διεθνοποίησης των αμερικανικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης.

Μέσω του Προγράμματος S-I-R, τα ιδρύματα φιλοξενούν έναν ακαδημαϊκό από το εξωτερικό για ένα εξάμηνο ή για ολόκληρο το ακαδημαϊκό έτος, με σκοπό τη διδασκαλία μαθημάτων, την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, τη διεξαγωγή διαλέξεων και την ανάπτυξη συνεργασιών ανταλλαγής σπουδαστών.

Οι S-I-Rs συμβάλλουν στην ενίσχυση ή την επέκταση υπαρχόντων διεθνών προγραμμάτων, στην ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών και στην προσθήκη διεθνών διαστάσεων στα υπάρχοντα μαθήματα.

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος είναι μόλις ο δεύτερος Έλληνας ακαδημαϊκός που επιλέγεται για το Scholar-in-Residence από αμερικανικό πανεπιστήμιο, θα μεταβεί το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 στο York College στην Πενσυλβανία.

Σήμερα η απονομή των φετινών Fulbright grants

Το ίδρυμα Fulbright Greece διοργάνωσε επίσημη εκδήλωση στην αμερικανική Πρεσβεία χθες Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, για την απονομή των φετινών Fulbright grants σε Έλληνες ακαδημαϊκούς και ερευνητές.

Οι απονομές πραγματοποιήθηκαν από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. George Tzounis, και τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερακάκη. Το ΕΛΜΕΠΑ εκπροσωπήθηκε από τον πρύτανη, καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη, και τον αντιπρύτανη Διεθνοποίησης και Εξωστρέφειας, αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Πετρίδη.