«Η ψήφος σου μετράει» τονίζουν μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου

«Η σημερινή γενιά αδιαφορεί για τα κοινά, δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική» αυτό πιστεύουν πολλοί ενήλικες, όμως  οι μαθητές του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου έρχονται να τους διαψεύσουν!

«Η ψήφος σου μετράει» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα European Parliament Ambassador School Programme (Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) που δημιούργησαν σχετικό βίντεο.

6ο ΕΠΑΛ: Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο βίντεο, ακούγονται τα εξής:

6ο ΕΠΑΛ: Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Η ψήφος σου μετράει. Μην τους ακούς, μετράει στα συλλαλητήρια, στις δημοσκοπήσεις, στις τηλεθεάσεις, στις αγορές σου μέσα από χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, στα likes, comments, views, shares.

Λένε πως τα άκυρα και τα λευκά πάνε υπέρ του πρώτου κόμματος άρα μην πας. Μα αφού η μειοψηφία αποφασίζει γιατί να μην ακουστεί τουλάχιστον η φωνή σου;

Να πας να ψηφίσεις ό,τι θες, όποιον θες, λευκό ή άκυρο.

Αλλά να πας γιατί …μετράς!»

Συμμετείχαν οι μαθητές Ζαχαρένια Λαμπράκη, Μιχαέλα Καλφαγιάννη, Σταύρος Δημητριάδης, Γιώργος Κουτζέλας, Γιάννης Κεφαλάκης και Μιχάλης Αναστασάκης.

Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι οι κ.κ. Αναστασία Πετράκη και Αφροδίτη Μιχαηλίδη. Τη μουσική επιμελήθηκε ο Σταύρος Δημητριάδης,  STAV TUBE.

“Η ψήφος σου μετράει”

Η υποδιευθύντρια του σχολείου, κ. Αφροδίτη Μιχαηλίδη, αναφέρει πως στο σχολείο γίνονται διάφορες δράσεις ενημέρωσης για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το περασμένο διάστημα, η καθηγήτρια κ. Πετράκη μετέβη στις Βρυξέλλες ενώ ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου θα βρίσκεται στο Στρασβούργο τον Φεβρουάριο του 2019.

6ο ΕΠΑΛ: Το σχολείο συμμετέχει στο πρόγραμμα πρεσβευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τον περασμένο Μάιο, συμμετείχαν σε προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στο Ρέθυμνο. Τότε, χωρίστηκαν σε χώρες και κόμματα και ο καθένας κλήθηκε να στηρίξει τις ανάλογες θέσεις.

Η κ. Μιχαηλίδη αναφέρει πως σκοπός του βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές είναι να δείξουν ότι η ψήφος του καθένα από εμάς μετράει στις ευρωεκλογές, δεν πρέπει να επικρατεί αδιαφορία στους νέους ανθρώπους και να σκέφτονται ότι δεν είναι σε θέση να αλλάξουν τα πράγματα.

Οι ίδιοι διαμόρφωσαν το σενάριο, χρησιμοποίησαν την τάξη και τα εργαστήριά τους, έκαναν μόνοι τους το μοντάζ, το σπικάζ και την ηχοληψία, έτσι εφάρμοσαν στην πράξη ό,τι μαθαίνουν στην τάξη.