Τμήμα Νομικής
Τμήμα Νομικής θα ιδρυθεί στην Πάτρα, γεγονός που εγείρει από πολλές πλευρές αντιδράσεις

Το θέμα της «Π» για τη μη ίδρυση Τμήματος Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: «Την ίδρυση τμήματος Νομικής με σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών έχει διεκδικήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Πρόκειται για ένα αίτημα που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο επανέρχεται εκ των πραγμάτων μετά την απόφαση του κ. Γαβρόγλου για ίδρυση τμήματος Νομικής στη Πάτρα. Επειδή  το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και επαίνους για τα ήδη λειτουργούντα Τμήματά του και μπορεί να διασφαλίσει τη λειτουργία ενός τμήματος Νομικής υψηλού επιπέδου.

Ερωτάσθε κ. υπουργέ: -Έχετε λάβει γνωμοδότηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ή άλλης επιτροπής για ίδρυση τμημάτων Νομικής επιπλέον των τριών και σε ποιο Πανεπιστήμιο;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ιδρυθεί τμήμα Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης;

Και παρακαλώ για την ενημέρωση της Βουλής να καταθέσετε την εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας ή άλλης επιτροπής για ίδρυση τμήματος Νομικής πέραν των τριών».