Φοιτητικές εκλογές: Κέρδισε η ΔΑΠ, αλλά και η…ΠΣΚ

Όλοι κερδίζουν πάλι στις…φοιτητικές εκλογές! Τη δική της νίκη καταγράφει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν σήμερα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας . Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία  με τα δικά της αποτελέσματα θα παραμείνει για 37η φορά στην πρώτη θέση καθώς όπως όλα δείχνουν το ποσοστό της θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2023.

Διαφορετική είναι πάντως η εικόνα που μεταφέρεται από την Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας καθώς για μια ακόμη χρονιά οι φοιτητικές παρατάξεις δεν συμφώνησαν στην έκδοση κοινών αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ το ποσοστό που συγκεντρώνει φθάνει το 45,46%. Ακολουθεί η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) με 26,88%, η ΠΑΣΠ με 7,14% και η ΕΑΑΚ – που έχει την υποστήριξη του ΜέΡΑ25 και της ΛΑΕ – με 3.39% και το Δικτυο που πρόσκειται στη Νέα Αριστερά 0,95%. Τα διάφορα είναι στο 11.76%.

Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή. Η συμμετοχή φαίνεται ότι θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΠΚΣ, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 22.76% η Πανσπουδαστική εμφανίζεται να λαμβάνει 49.65%, η ΔΑΠ 17.66%, η ΠΑΣΠ 2.20%, η ΕΑΑΚ 5.90% η ATTACK που συγκεντρώνει σχήματα που στηρίζονται από το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2.93% και το ΔΙΚΤΥΟ 0.47%