Τα όνειρα δεν σταματάνε στα 18… Στα αμφιθέατρα μπορούν να καθίσουν 50άρηδες, ακόμα και 80άρηδες, με δουλειά, παιδιά και εγγόνια.
Με «όπλα» την θέληση, υπομονή, επιμονή, τη στήριξη της οικογένειάς τους αλλά και των καθηγητών τους στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου, τα κατάφεραν και τώρα ονειρεύονται τη φοιτητική ζωή.
Στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο θέλει να περάσει η κ. Όλγα Καγιουλίδου. Έχει δύο κορίτσια, 19 και 15 ετών, η μεγάλη της κόρη σπουδάζει στο Μαθηματικών.
Πρώτος της στόχος όταν επέστρεψε στα θρανία ήταν να πάρει το απολυτήριο Λυκείου, όμως, στη συνέχεια αποφάσισε να δώσει και πανελλήνιες.
Έτσι, καταφέρνει να στείλει και ένα μήνυμα στα παιδιά της, να αγαπήσουν το σχολείο.
Εκτός από την στήριξη της συζύγου της, που ήταν πολύτιμη, των παιδιών της, είχε τη βοήθεια των καθηγητών της που υπό τις φετινές συνθήκες κατάφεραν να σταθούν στο πλευρό των μαθητών τους για να πετύχουν τους στόχους τους.
Αισθάνεται πολύ χαρούμενη, περήφανη που τα κατάφερε, κάτι που δεν περίμενε όταν περνούσε ξανά το κατώφλι του σχολείου.
«Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Όταν μας δίνεται μία ευκαιρία στη ζωή, πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», αναφέρει η κ. Αργυρώ Παπαδάκη.
Είχε στο πλευρό της τους καθηγητές της, που την βοήθησαν να μην ξεφεύγει από τον στόχο της, αλλά και τα άτομα που την αγαπούν και πίστεψαν σε εκείνη, όπως πίστεψε η ίδια στον εαυτό της.
Είναι νοσηλεύτρια στο ΠαΓΝΗ και πρώτος της στόχος είναι η Νοσηλευτική του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο, για να αναβαθμιστεί στον χώρο εργασίας της. «Δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να εξελίσσουμε τον εαυτό μας», αναφέρει.
Έχει τρία παιδιά, 25, 21 και 15 ετών. Θέλησε να δείξει στη μικρή της κόρη, που ακόμα πηγαίνει σχολείο πως «αφού τα κατάφερε η μαμά, μπορείς κι εσύ».
Πλώρη για την Ιατρική στο Ηράκλειο βάζει η κ. Καλλιόπη Σουνδουλουνάκη.
«Είμαι πολύ χαρούμενη, θέλω να πιστεύω πως έχω καταφέρει να πετύχω τον στόχο μου», αναφέρει.
Έχει δύο παιδιά, 10 και 12 ετών. Παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ήταν προσηλωμένη σε αυτό που ήθελε, με την στήριξη των καθηγητών, του σχολείου και του φροντιστηρίου, και της οικογένειάς της όλα ήταν δυνατά, όπως λέει.
Στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης ή το αντίστοιχο στο ΕΛΜΕΠΑ θέλει να περάσει ο κ. Νικόλαος Μπορμπουδάκης.
Είναι παντρεμένος ενώ εργάζεται ως συμβασιούχος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.
Η καθημερινότητα ήταν δύσκολη, «είναι κάτι που πρέπει να θέλεις πολύ για να συνεχίζεις να προσπαθείς», αναφέρει ο ίδιος.
Θέλει να σπουδάσει γιατί θεωρεί πως θα έχει ένα καλύτερο επαγγελματικό περιβάλλον.