Επικοινώνησαν με Τούρκους μαθητές με τηλεδιάσκεψη

Με μαθητές από  το Emlakbank High School της Σμύρνης στην Τουρκία επικοινώνησαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του ΓΕΛ Γουβών.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε  την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού etwinning προγραμματος “Be the Change, take the Challenge“ που υλοποιείται στο σχολείο φέτος.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές και οι καθηγητές των  σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό, να πραγματοποιούν  με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας διεθνείς συνδέσεις με συμμαθητές τους και ειδικούς από όλο τον κόσμο, με απώτερο σκοπό την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και την εξάπλωση μηνυμάτων ενάντια στο μίσος και υπέρ της αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων και λαών.

Οι μαθητές των δύο σχολείων λοιπόν αξιοποιώντας τις δυνατότητες του διαδικτύου,  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι έφηβοι των δύο χωρών και να ανακαλύψουν τα κοινά ενδιαφέροντα που τους χαρακτηρίζουν, καθώς και τις κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς που τους απασχολούν,  συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία ενός μηνύματος ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών.