έναρξη των μηνιαίων θεματικών συζητήσεων υπό τον τίτλο Social Welfare Dialogues // Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας

Η έναρξη των μηνιαίων θεματικών συζητήσεων υπό τον τίτλο Social Welfare Dialogues // Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας θα γίνει αύριο, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Τη δράση οργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

Η αρχή θα γίνει με μία επίκαιρη διαδικτυακή επιστημονική συζήτηση με διακεκριμένους ομιλητές, αφιερωμένη στην Αναπηρία και την COVID-19.

Συζητούν οι Αχιλλέας Γκίκας με θέμα «Η πανδημία του κοροναϊού», καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Αναστάσιος Φιλαλήθης «Οι επιπτώσεις της πανδημίας στις ανισότητες, με ειδική αναφορά στην αναπηρία», ομότιμος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής – Προγραμματισμού Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής “Ευαλωτότητα και COVID-19: Ο ρόλος του συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας”, καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης  και Σοφία Κουκούλη: ”Επιπτώσεις του COVID-19 στις υπηρεσίες/δομές για άτομα με αναπηρία”, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ΕΛΜΕΠΑ.

Παρεμβαίνει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Σώτια Πεντεδήμου. Η συζήτηση θα εκπέμψει διαδικτυακά μέσω livestreaming α) από το facebook page των Social Welfare Dialogues // Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης – Κ.Κ.Π.Π.Κ.

β) από το επίσημο site του Κ.Κ.Π.Π.Κ.

http://www.pronoianet.gr/

γ) από το youtube

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μπορεί να στείλει κανείς τις ερωτήσεις του με μήνυμα στις facebook pages των Social Welfare Dialogues // Διάλογοι Κοινωνικής Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης – Κ.Κ.Π.Π.Κ. ή στη σελίδα μας στο twitter Social Welfare Dialogues (account name @SocialWelfareD2).