ΑΤΕΙ Κρήτης

H ουσιαστική αναβάθμιση του TEI Κρήτης θα έρθει μέσα από την αποκατάσταση του προσωπικού του, τονίζει ο Σύλλογος Εκτάκτου Ακαδημαϊκού Προσωπικού ΤΕΙ Κρήτης.

Τονίζει πως «προκειμένου η «πανεπιστημιοποίηση» του ΤΕΙ Κρήτης να μην μείνει μόνο στους τίτλους και το έκτακτο ακαδημαϊκό προσωπικό να μην συνεχίσει να ζει στην ανασφάλεια διεκδικούμε:

1) Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με όλα τα δικαιώματα του μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού καθώς καλύπτουμε μόνιμες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος.

Να προκηρυχτούν θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.), Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π,) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) για τη στελέχωση των τμημάτων και των εργαστηρίων, με αυξήσεις στους μισθούς.

2) Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του σημερινού έκτακτου και μόνιμου προσωπικού χωρίς βλαπτική μεταβολή στους όρους εργασίας τους στο νέο Πανεπιστήμιο.

3) Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού με νόμο. Συμβάσεις ετήσιες χωρίς μείωση των μισθολογικών όρων από εξάμηνο σε εξάμηνο.

4) Αύξηση της χρηματοδότησης για το ΤΕΙ Κρήτης και συνολικά την Ανώτατη Εκπαίδευση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού/διοικητικού/τεχνικού προσωπικού αλλά και η εξασφάλιση στοιχειωδών αναγκών του Ιδρύματος (αναβάθμιση εξοπλισμού, έρευνας, εκπαιδευτικής διαδικασίας, αναβάθμιση των παροχών του Ιδρύματος όπως σίτιση, στέγαση κ.ά.)».