ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ

Ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του στον ΟΦΗ δήλωσε ο Βάλντας Νταμπράουσκας με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Ο Λιθουανός μίλησε για το ματς με την Κηφισιά για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη, για αυτό που έρχεται με τον Ολυμπιακό  ενώ σε ότι αφορά το μέλλον του στην ομάδα απέφυγε να απαντήσει λέγοντας  ότι είναι νωρίς.

Για την συμπλήρωση ενός χρόνου στο τιμόνι του ΟΦΗ είπε:

«Είναι κάπως δύσκολο να πεις για αυτά τα αισθήματα ιδιαίτερα μετά το τελευταίο παιχνίδι. Γιατί όταν λες ότι η βελτίωση έχει έρθει μετά από έναν χρόνο και έχει γίνει καλή δουλειά, το κλίμα γίνεται τελείως διαφορετικό και το νιώθω γυρνώντας στο Ηράκλειο, συναντώντας ανθρώπους. Θυμάμαι πέρυσι πώς ήταν όταν ήρθα. Πήγαμε στην Αγία Πελαγία και ένα παιδί ήρθε και με ρώτησε αν θα πάμε καλά ή αν θα υποβιβαστούμε και του είπα, «μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να υποβιβαστούμε», αλλά τώρα οι απαιτήσεις είναι τελείως διαφορετικές.

Δεν μιλάμε πλέον για υποβιβασμό, αλλά για μεγάλα όνειρα και είμαστε απογοητευμένοι που στην αρχή της χρονιάς έχουμε σπαταλήσει καλές ευκαιρίες για να βάλουμε τους εαυτούς τους σε μία καλύτερη θέση. Αλλά πιστεύω πως αν συνεχίσουμε μαζί και την ίδια δουλειά, τελικά θα βρεθούμε εκεί που θέλουμε».

Για το μέλλον του στην ομάδα απέφυγε να απαντήσει με…ντρίμπλα.

«Δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε προσοχή. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, όχι το μέλλον ή το παρελθόν. Όταν σκέφτεσαι υπερβολικά το μέλλον, χάνεις αυτό που συμβαίνει στο παρόν. Έχουμε εμπιστοσύνη στο club και ο ένας στον άλλο, δουλεύομε, δεν ανακατευόμαστε στη δουλειά του άλλου και δημιουργεί ένα καλό αίσθημα και μία καλή ατμόσφαιρα για όλους και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ο ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΦΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Η αφίσα της ΠΑΕ ΟΦΗ για τα “γενέθλια” του Νταμπράουκας

Για το τι έφταιξε με την Κηφισιά και δεν ήρθε η νίκη τόνισε:

«Ήμασταν καλύτεροι, αλλά τι σημαίνει αυτό αν δεν μπορείς να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ξέρετε ότι δεν θέλουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Στο τέλος της ημέρας να είσαι υπεύθυνος και δείξε εάν έχεις τους τρεις βαθμούς ή όχι. Αν τους έχεις, έχει καλώς, αν δεν τους έχεις, τι συζητάμε. Παίξαμε για 60 λεπτά εναντίον δέκα παικτών. Αν δημιουργούσαμε δέκα ευκαιρίες και πέφταμε πάνω σε έναν φοβερό τερματοφύλακα, είχαμε δοκάρια, χαμένα πέναλτι, φάουλ και 12 κόρνερ, μπορούμε να το πούμε.

Τώρα είχαν πιο πολλά κόρνερ από εμάς, είχαν τα ίδια σουτ. Δεν είχαμε κανένα πλεονέκτημα. Εγώ σαν προπονητής πρέπει να πάρω την ευθύνη και να δεχτώ την κριτική ότι δεν ήταν αρκετά καλό. Δεν βρήκα τις λύσεις που έπρεπε πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πως να αλλάξουμε το πλάνο για να εκμεταλλευτούμε το αριθμητικό πλεονέκτημα. Δεν το κάναμε, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε μετά από αυτό.

Είχαμε τέσσερις ισοπαλίες και δεν είναι ωραίο συναίσθημα. Πρέπει να το γυρίσουμε. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι διαφορετική ιστορία, δεν ανησυχώ».

Ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας ανέφερε:

«Πάντα προσπαθούμε να δημιουργούμε αυτή την αίσθηση, ότι μπορούμε να νικήσουμε. Ο Ολυμπιακός θα έρθει για τους τρεις βαθμούς. Είναι υποχρεωμένος να το κάνει, γιατί είναι τέτοια ομάδα, είναι πρωταθλητές πάρα πολλές φορές σε αυτή τη χώρα και τώρα παλεύουν να είναι πρωταθλητές ξανά. Όλοι ξέρουν πως σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορείς να κερδίσεις, μπορείς να χάσεις, αλλά κανείς δεν θα πάρει κανένα βαθμό εύκολα σε αυτό το μέρος».

Κομπλέ θα είναι ο ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό καθώς στο κανονικό πρόγραμμα μπήκε και ο Χριστογεώργος ενώ επιστρέφουν από τιμωρία οι Μεγιάδο, Πασαλίδης.