Τη σχολαστική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ζητά η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την αθλητική κοινότητα και κάνει σύσταση για εμβολιασμό των αθλητών.
Αναλυτικά οι οδηγίες της Επιτροπής προς αθλητές και σωματεία:
* Κατά τις προπονήσεις πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα οι οδηγίες που αφορούν στους ελέγχους Covid-19 και τους περιορισμούς χωρητικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων.
* Θα πρέπει να τηρούνται με ιδιαίτερη προσοχή οι οδηγίες διαχείρισης κρούσματος στον αθλητισμό οι οποίες έχουν επικαιροποιηθεί πρόσφατα.
* Η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι συνεχής από όλους, εκτός από τους αθλητές κατά τη διάρκεια της άθλησης.
Για το επόμενο χρονικό διάστημα συστήνεται προς όλους η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας (FFP2, KN95, N95) ή διπλής μάσκας.
* Η τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου αποδεικνύεται ότι προστατεύει δραστικά από την εμφάνιση σοβαρών συμπτωμάτων της Covid-19 και εκφράζεται ισχυρή σύσταση προς τους αθλητές και προπονητές που δεν έχουν κάνει ενισχυτική δόση, να την προγραμματίσουν.
* Συστήνεται στον αθλητικό κόσμο να περιορίσει τις εκτεταμένες κοινωνικές συναναστροφές και να γίνονται τηρώντας τα μέτρα, καθώς και να αποφεύγονται οι εποχιακές κοινωνικές εκδηλώσεις (βραβεύσεις κλπ) των αθλητικών σωματείων και γενικά των αθλητικών φορέων, τουλάχιστον για το τρέχον διάστημα που υπάρχει επιδημιολογική έξαρση.