Χρυσό για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών Αστυνομικών
Σήκωσαν την κούπα στο Ηράκλειο οι Ελληνίδες

Ιστορικός θρίαμβος για την Ελληνική ομάδα, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 4ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ  αστυνομικών γυναικών που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια».

Μετά από ένα μεγάλο ντέρμπι, η Ελλάδα κέρδισε τη Γαλλία με 49-48, φθάνοντας τις 2 κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων και παίρνοντας τα σκήπτρα από τη χθεσινή της αντίπαλο.

Τους πόντους της ελληνικής ομάδας σημείωσαν: Μπενέκη 8, Μουτάφη 2, Παναγιωτίδου 2, Χαιρεστανίδου 18, Βαλέκα , Μπαράκου, Νικολαϊδου, Χαρίση 8, Στάκια, Παπαγεωργίου 7, Μπέτκα 2, Καραβασίλη 2

Την 3η θέση πήρε το Βέλγιο, κερδίζοντας τη Σλοβακία με 57-49.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε το 4ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Αστυνομικών Γυναικών που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου ‘’2 Αοράκια’’, όπου πέραν της Ελληνικής ομάδας συμμετείχαν οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της Γαλλίας, της Αγγλίας, του Βελγίου, της Ουγγαρίας, της Ισλανδίας και της Σλοβακίας.

Στον μεγάλο τελικό η Ελληνική ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το τρόπαιο αφού επικράτησε της ομάδας της Γαλλίας με τελικό σκορ 49-48.

Στην τελετή λήξης που ακολούθησε με τις απονομές και τους τελικούς χαιρετισμούς μας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης και εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κος Σπυριδάκης Νικόλαος, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Κρήτης κος Πιτσούλης Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κος Τσαπάκης Ιωάννης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καρτσάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος ΕΚΑΣΚ κος Μαρκάκης Χαράλαμπος, ο Εκπρόσωπος της FIBA κος Κόστα Ίλιεφ, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κος Ανθουλάκης Κων/νος, η Α’ Αντιπρόεδρος ΙΡΑ Ηρακλείου κα Αποστόλου Αγγελική, η Γραμματέας Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κα Μαραγκάκη Μαρία καθώς και πλήθος συμπολιτών μας και συναδέλφων.

Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αστυνομικός Υποδιευθυντής κος Τζατζάκης Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης Αστυνόμος Α’ κος Πικράκης Γεώργιος ευχαρίστησαν άπαντες για την πολύτιμη συνεισφορά τους για την πραγματοποίηση της τόσο επιτυχημένης διεθνούς διοργάνωσης που για πρώτη φορά διεξήχθη στην Χώρα μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης και σε όλους τους χορηγούς μας καθώς χωρίς την βοήθειά τους η διοργάνωση θα ήταν αδύνατη.