Βασιλάκη: “Το Ευρωπαϊκό κολύμβησης με δίδαξε πολλά πράγματα”

«Ήταν ένα πολύ γρήγορο Ευρωπαϊκό που με δίδαξε πολλά πράγματα που θα με βοηθήσουν στη συνέχεια από εδώ και πέρα» δήλωσε η Άρτεμις Βασιλάκη για την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων κολύμβησης στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Η νεαρή πρωταθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου συμμετείχε και στα τρία ατομικά της αγωνίσματα στους τελικούς και με τριπλό Πανελλήνιο ρεκόρ πήρε την 4η θέση στα 1500 μέτρα ελεύθερο, με διπλό Πανελλήνιο ρεκόρ την 5η θέση στα 800 μέτρα ελεύθερο και την 5η θέση στα 400 μέτρα ελεύθερο.

Η Άρτεμις Βασιλάκη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για την εμπειρία της:

«Ήταν ένα δύσκολο Ευρωπαϊκό σε σχέση με τα προηγούμενα που έχουν γίνει, οι τελικοί και τα μετάλλια έκλειναν σε πολύ γρήγορους χρόνους, παρόλα αυτά κατάφερα να μπω σε τρεις τελικούς με τα ατομικά μου αγωνίσματα 400μ, 800μ και 1500μ ελεύθερο στα δυο από τα τρία κατάφερα να κάνω τριπλό Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να μου δώσει ένα μετάλλιο.

Επίσης κολυμπήσαμε και σκυτάλη 4×200μ ελεύθερο γυναικών εκεί δεν καταφέραμε να μπούμε στον τελικό. Ήταν ένα πολύ γρήγορο Ευρωπαϊκό που με δίδαξε πολλά πράγματα που θα με βοηθήσουν στην συνέχεια από εδώ και πέρα.

Ευχαριστώ πρώτα από όλα τον προπονητή μου Γιώργο Σούρδη για όλα όσα κάνει για μένα, την προπονήτρια ξηράς Βάσω Σούρδη, την οικογένεια μου και φυσικά τους χορηγούς μου.»

Οι εκ των συνοδών προπονητών, Γιώργος Σούρδης του Τρίτωνα είπε.

«Σε ένα παρά πολύ δυνατό ευρωπαϊκό με μεγάλο συναγωνισμό, σε μια πολύ γρήγορη πισίνα, η ελληνική παρουσία ήταν παρά πολύ καλη, τα παιδιά αγωνιστικά και έδωσαν το 100%. Η αλήθεια είναι ότι τα ομαδικά αγωνίσματα δεν εμφανίστηκαν πολύ δυνατά αλλά οι συνθέσεις τους ήταν από νέα παιδιά που για πρώτη φορά συμμετείχαν σε ευρωπαϊκό με αυτές τις συνθέσεις .

Στα ατομικά καταφέραμε να έχουμε αρκετούς τελικούς με τέταρτες, πέμπτες και έβδομες θέσεις, πανελλήνια ρεκόρ από την Άρτεμις Βασιλάκη και τον Βαγγέλη Ντούμα καθώς και ένα χρυσό μεγαλείο με το Βαγγέλη Ντούμα. Τα παιδιά αυτά στο μέλλον θα μας προσφέρουν πολλές επιτυχίες καθώς είδαμε ότι δεν υστερούμε σε τίποτα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Θέλω να ευχαριστήσω την  ομοσπονδία που για ακόμα μια φορά στήριξε την ομάδα στέλνοντας με πλήρη σύνθεση  και προσφέροντας όλες τις προϋποθέσεις (προετοιμασίες και αποστολές). Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν».