Παγκρήτιο για έδρα της εθνικής:  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με περιφερειάρχη, δήμαρχο, πρόεδρο ΕΠΣΗ και αξιωματούχους των τοπικών φορέων
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με περιφερειάρχη, δήμαρχο, πρόεδρο ΕΠΣΗ και αξιωματούχους των τοπικών φορέων

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το «σπίτι» της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, επιβεβαίωσε ότι η έδρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια το Παγκρήτιο στάδιο.

Μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Ηρακλείου και τον περιφερειάρχη Κρήτης στο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία και του Προέδρου της ΕΠΣΗ, ο επικεφαλής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τόνισε χαρακτηριστικά:  «Είναι δεδομένη η βούληση της ομοσπονδίας να παίξει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο για τους λόγους που έχουμε πει. Η σημερινή (σσ χθεσινή) συνάντηση εγινε σε πολυ καλο κλίμα και είμαι πεπεισμένος  στις επόμενες  2-3 μέρες θα λυθούν προβληματάκια στις λεπτομέρειες και όχι στον στρατηγικό στόχο και θα προχωρήσουμε όπως σχεδιάσαμε για να παίξει η εθνική στο Παγκρητιο τουλάχιστον για μια τετραετία”.

Υπενθυμίζεται ότι η «γαλανόλευκη» θα δώσει τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της για τα προκριματικά του EURO2020 τον Ιούνιο, όταν θα υποδεχθεί την Ιταλία (8/6) και την Αρμενία (11/6).

Ο κ. Γραμμένος στην επίσκεψή του στο Παγκρήτιο Στάδιο
Ο κ. Γραμμένος στην επίσκεψή του στο Παγκρήτιο Στάδιο

Ήδη οι εμπλεκόμενες πλευρές (Δήμος – ΕΠΟ – Περιφέρεια) έχουν συμφωνήσει  τόσο όσον αφορά  στο αντικείμενο όσο και στο κόστος των εργασιών που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Σταδίου, καθώς και στο ύψος του ποσού το οποίο θα καλύψει κάθε πλευρά. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, απομένει η διευθέτηση κάποιων τελευταίων λεπτομερειών προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΠΟ – Δήμο και Περιφέρεια, ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τόσο τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, όσο και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει κάθε φορέας.

Παρευρέθηκαν επίσης ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρζογλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ Αλέξης Δέδες, ο ταμίας της Ομοσπονδίας Περικλής Λασκαράκης και στελέχη της ΑΑΗ και της ΕΠΣΗ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός δήλωσε: «Είμαστε πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο να γίνει η μόνιμη έδρα της Εθνικής Ελλάδος. Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός με πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας. Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου έχουμε αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί προκειμένου το Στάδιο να αναβαθμιστεί και να καταστεί κατάλληλο για την φιλοξενία διεθνών αγώνων του υψηλότερου επίπεδου. Και δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε εγκαίρως εις πέρας τις δικές μας υποχρεώσεις, στο ακέραιο.

Το Ηράκλειο εξελίσσεται πλέον σε πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που έχουν συνεισφέρει σε αυτό αλλά κυρίως στους κατοίκους της πόλης μας. Η δική τους συμπαράσταση, άλλωστε, αποτελεί τον βασικό λόγο που οι ίδιοι οι διεθνείς μας επιλέγουν το Παγκρήτιο για έδρα».

«Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεισφέρει οικονομικά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο Παγκρήτιο Στάδιο όπου τα επόμενα χρόνια θα είναι η έδρα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου» τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε: «Στη συνάντηση που έγινε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με την ΕΠΟ τον Πρόεδρό της, με τον Δήμαρχο, με τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ καταλήξαμε και για τις χρηματοδοτήσεις και για το τρόπο που θα «τρέξουν» οι διαγωνισμοί. Το ζητούμενο είναι, ότι, η Κρήτη θέλει να έχει έδρα εδώ η Εθνική Ελλάδος και όλα τα άλλα ξεπερνιούνται, γιατί υπάρχει και η πολιτική βούληση, η αγάπη του κόσμου. Είμαστε υποχρεωμένοι αυτή την αγάπη του κόσμου να την σεβαστούμε και η Εθνική Ελλάδας να είναι εδώ, και μαζί με το Δήμο προχωρούμε για να υλοποιήσουμε αυτό το σχεδιασμό.

Από πλευράς Περιφέρειας θα χρηματοδοτήσουμε την Αθλητική Εταιρεία του Δήμου και θα προχωρήσουν οι διαγωνισμοί. Θεωρώ ότι όλοι μαζί θα «τρέξουμε» και θα προλάβουμε».