Το όνειρο του Μπούση για το κύπελλο και το γήπεδο και η αποκάλυψη για τον Νους

Μεγάλη συνέντευξη στην εφημερίδα ΦΩΣ των Σπορ και στον Θέμη Σινάνογλου, παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ Μιχάλης Μπούσης μιλώντας για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στο όνειρο του που έγινε πραγματικότητα για την ομάδα του να βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και πως θα είναι ακόμη μεγαλύτερο όνειρο να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Μίλησε ακόμα για τον στόχο του γηπέδου ενώ εμμέσως  αποκάλυψε ότι σκέφτεται να αγοράσει τον δανεικό από την Αρχεντίνος Τζούνιορς Τιάγκο Νους καθώς στην ερώτηση που του έγινε αν πωλείται απάντησε σαν να είναι ήδη παίκτης της ομάδας.

Μερικά από τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του:

Πρόεδρε, φαντάζομαι την αγωνία σου πριν από τον τελικό.

Είναι μεγάλος αγώνας για εμάς, είχαμε όνειρο να φτάσουμε στον τελικό και όχι μόνο να φτάσουμε αλλά να πάρουμε και το Κύπελλο. Είναι ένα ματς και σε ένα ματς πολλά μπορούν να γίνουν. Παίζουμε με πολύ δυνατό αντίπαλο, έναν αντίπαλο στον οποίο έχω μεγάλο σεβασμό. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα για εμάς να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να σηκώσουμε το Κύπελλο.

Πόσο κόσμο του ΟΦΗ περιμένεις;

Εγώ πιστεύω θα έχουμε 22.000 οπαδούς του ΟΦΗ. Δεν είναι μόνο αυτοί που θα έρθουν από Κρήτη, είναι και Κρητικοί που μένουν στην πρωτεύουσα. Μόνο από την Κρήτη θα έρθει πάνω από 10.000 κόσμος και είναι μεγάλο επίτευγμα γιατί δεν είναι εύκολο να έρθεις από την Κρήτη. Δεν μπαίνεις σε ένα αμάξι και οδηγείς, θέλει καράβια ή αεροπλάνα. Σέβομαι πολύ την προσπάθεια των οπαδών του ΟΦΗ που θα έρθουν από την Κρήτη.

Είστε σε κάποιο άρμα;

Εγώ όταν πήρα τον ΟΦΗ, με τον πρώτο άνθρωπο που μίλησα τους πρώτους μήνες ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τον θεωρώ πολύ φίλο μου, τον αγαπώ, μου έχει φερθεί πολύ καλά. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Σαββίδη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Αλαφούζο. Ο δε Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πολύ φίλος μου και έχουμε οικογενειακές σχέσεις! Και με τους άλλους προέδρους έχω καλές σχέσεις. Αλλά δεν θέλω να ακούω τη λέξη “άρμα”. Ο ΟΦΗ είναι ανεξάρτητος και είναι το πρώτο που ήθελα να κάνω, να είναι υπερήφανοι οι φίλαθλοί μας.

Πόσα λεφτά έχετε χάσει από τον ΟΦΗ αυτά τα χρόνια που τον πήρατε; Έχετε υπολογίσει;

Δεν είναι λόγια του αέρα αυτό που θα σας πω, είναι γραμμένα στα ταμεία, έχω περάσει τα 15 εκατομμύρια!

Αν έρθει ένας τώρα και σας δώσει αυτά τα 15 εκατομμύρια πίσω, θα την πουλάγατε την ομάδα;

Δεν είμαι σε αυτήν τη φάση σήμερα που μιλάμε. Ο στόχος μου σήμερα που μιλάμε είναι το Κύπελλο.

Γήπεδο θέλετε να φτιάξετε;

Στην Ελλάδα πάντα κάνουν τα πράγματα πιο δύσκολα από ό,τι είναι… Σέβομαι τον κ. Αρναουτάκη, ό,τι έχει πει το κάνει, να δούμε, έχει υποσχεθεί ένα κονδύλι 10 εκατομμύρια ευρώ για νέο γήπεδο στον ΟΦΗ. Όμως δεν μπορούμε να βρούμε μία έκταση για να το φτιάξουμε. Το όνειρο που έχω είναι να φτιάξω ένα γήπεδο 12.000-15.000 θέσεων στον ΟΦΗ. Να μπορεί στο μέλλον να γίνει και 20.000 θέσεων. Έχουμε και ανταλλαγή γης με το γήπεδο που παίζουμε τώρα και που είναι μέσα στην πόλη – και όποια άλλα χρήματα πρέπει να βάλουμε, θα τα βάλουμε. Είναι ο μόνος δρόμος για να μεγαλώσει ο ΟΦΗ. Με το νέο γήπεδο θα έχουμε πολύ περισσότερα εισιτήρια και σουίτες και κυλικεία και εστιατόρια, καφετέριες, θα γίνει ακόμα πιο δυνατός οικονομικά ο ΟΦΗ. Δεν θα είναι μόνο για ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα είναι όπως στις ΗΠΑ, για διασκέδαση όλη την εβδομάδα – από συναυλίες έως διάφορες εκδηλώσεις. Όλα τα άλλα τα έχουμε κάνει: πωλήσεις ποδοσφαιριστών κάνουμε, σπόνσορες, δυναμώνουμε οικονομικά, όμως χρειαζόμαστε σύγχρονο γήπεδο, μεγάλο. Ακόμα και ξενοδοχείο μπορούμε να φτιάξουμε απέναντι από το γήπεδο.

Τον Νους τον πουλάτε;

Ο Νους θα πουληθεί μόνο αν πάρουμε τα σωστά χρήματα. Πιστεύω ότι αν πουληθεί, θα πουληθεί στο εξωτερικό, διότι στην Ελλάδα οι μεγάλες ομάδες όταν πάνε να αγοράσουν παίκτη από τις μεσαίες ομάδες νομίζουν ότι σου κάνουν χάρη! Θέλω να πάει σε μια ομάδα που θα τον αξιοποιήσουν, θα δουλέψει, θα παίξει και θα βελτιωθεί και θα μας φέρει περισσότερα έσοδα από μεταπώληση.