«Θέλουμε  περισσότερες ώρες άθλησης στα σχολεία»

Γέμισε με νιάτα, φωνές, μουσική, χρώματα, χορό και παιχνίδια το κέντρο του Ηρακλείου και η πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Λιοντάρια) στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου με θέμα: «Η Άσκηση είναι Φάρμακο». Σημειώνεται ότι οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο εορτασμού της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Σωματικής Δραστηριότητας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών-τριών από σχολεία του Ηρακλείου και των δυο βαθμίδων.

Συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και από εκεί με πλακάτ, με κεντρικό σύνθημα «Η Άσκηση είναι Φάρμακο», παίζοντας με μπάλες, στεφάνια, κορδέλες και μοιράζοντας στον κόσμο φυλλάδιο με τις συστάσεις για άσκηση του Π.Ο.Υ, διέσχισαν τη Δικαιοσύνης και παρατάχθηκαν στην πλατεία των Λιονταριών.

Από την επιτυχημένη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Σωματικής Δραστηριότητας

 

Ακολούθησε η παρουσίαση των κινητικών και χορευτικών δρώμενων των σχολείων που καταχειροκροτήθηκαν για την έμπνευση και την εκτέλεση τους από τον κόσμο της πλατείας. Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί: 1ο Δ. Σ. Ηρακλείου-Νικολέττα Λαδά, 2ο Δ. Σ Ηρακλείου-Εμμανουήλ Σαββιδάκης, 6ο -44ο Δ. Σ. Ηρακλείου-Μαρία Δαμιανάκη- Μαρία Μούτου, 7ο Δ. Σ. Ηρακλείου-Κλαούντια Τρουλλινού, 8ο Δ. Σ. Ηρακλείου-Μαρία Τορνεσάκη, 17ο Δ. Σ Ηρακλείου-Ιωάννα Σαμπανίδη- Ελένη Βερίγου, 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου-Πελαγία Μπλαβάκη, 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου-Στέλλα Αραβιάκη, Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Ηρακλείου-Μυρτώ Παπαδοπούλου, 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου-Εριέττα Χαρκουτσάκη, 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου- Μαρία Κρασανάκη.

Στιγμιότυπα από τις δράσεις που έγιναν στο κέντρο του Ηρακλείου

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση με βιωματικό τρόπο των παιδιών για την ανάγκη να αυξήσουν τη σωματική τους δραστηριότητα για καλύτερη υγεία, όπως συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Παράλληλα δια μέσου των παιδιών να πολλαπλασιαστεί το μήνυμα «Η Άσκηση είναι Φάρμακο» του Eθνικού Κέντρου Exercise Is Medicine στην τοπική κοινωνία και να κινητοποιηθούν οι τοπικές αρχές να διασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες και υποδομές όπου κάθε πολίτης ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή κοινωνικοοικονομική κατάσταση να μπορεί να αθλείται με ασφάλεια» αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η γιορτή άρχισε με σύντομες ομιλίες του Υπεύθυνου Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού ΔΔΕ Ηρακλείου Γιάννη Δημόπουλου εκ μέρους της ΟΕΣΑΔ και της προέδρου της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου Ουρανίας Ρινακάκη. Και οι δυο τόνισαν την έλλειψη της σωματικής δραστηριότητας σε όλο τον πληθυσμό και τις επιπτώσεις της όπως καταγράφονται σε σύγχρονες έρευνες και κυρίως στα παιδιά και κάλεσαν τους γονείς και το αρμόδιο Υπουργείο να μεριμνήσουν ώστε να προστεθούν ώρες άθλησης και φυσικής αγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμά των παιδιών.

 

«Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι διοργανωτές τους ευχαριστούν: ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής , η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη- Σκαλίδη , η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Θεοδώρα Κουτεντάκη, η προϊσταμένη Εκπ/κών θεμάτων της ΔΔΕ Ηρακλείου Στέλλα Μακρυγιαννάκη, οι σύμβουλοι Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Γιώργος Θεοφιλίδης και Νίκος Αποστολάκης.

Οι διοργανωτές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τους μαθητές και τις μαθήτριες, τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων που συμμετείχαν για την ωραία παρουσία τους, την αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη για τη χορηγία της ηχητικής εγκατάστασης, τον έφορο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης κ. Δημ. Σάββα για τη διευκόλυνση που παρείχε και το γιατρό κ. Λουμπούνη για την εθελοντική παρουσία του. Ευχή των διοργανωτών στον επόμενο εορτασμό όλοι να έχουν βελτιώσει τη φυσική τους κατάσταση» καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.