Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε… εκδίκηση από τον Γιανίκ Σίνερ για την ήττα του στο Γουίμπλεντον, στερώντας παράλληλα από τον Ιταλό τενίστα έναν δεύτερο διαδοχικό τίτλο στο US Open, ενώ ταυτόχρονα «αναρριχήθηκε» στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, μετά τον θρίαμβο του στο τελευταίο Grand Slam της χρονιάς.
Παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, του πρώτου εν ενεργεία αρχηγού κράτους των ΗΠΑ που παρευρέθηκε σε τελικό στο Φλάσινγκ Μίντοου, μετά από τον Μπιλ Κλίντον το 2000, ο 22χρονος Ισπανός, νίκησε τον Ιταλό πρωταθλητή με (3-1 σετ )6-2, 3-6, 6-1, 6-4.
Σκυμμένος πάνω από την ρακέτα του μετά το match point, ο Αλκαράθ μοιράστηκε μια θερμή αγκαλιά με τον αντίπαλό του στο φιλέ πριν γιορτάσει την νίκη του με το πλέον παραδοσιακό του κτύπημα γκολφ, αυτή τη φορά απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, έναν επίσης λάτρη του γκολφ.
«Έπαιξε καλύτερα από εμένα», παραδέχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη ο Σίνερ, χαρακτηρίζοντας εαυτόν «πολύ προβλέψιμο», ενώ πρόσθεσε:
«Από εδώ και στο εξής, θα προσπαθήσω να κάνω κάποιες αλλαγές, να είμαι λίγο πιο απρόβλεπτος, ακόμη κι εάν αυτό σημαίνει ότι θα χάσω μερικούς αγώνες».