Η Μικτή Νέων ΕΠΣΗ

Πιο κοντά από ποτέ έφθασε η Μικτή Νέων ΕΠΣΗ στον τρίτο Πανελλήνιο τίτλο της αλλά δεν τα κατάφερε ούτε στον Βόλο, μένοντας δεύτερη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία μόνο για την απόδοση των γκολκίπερ στην αγωνιώδη διαδικασία των πέναλτι, τα Χανιά σήκωσαν την κούπα για πρώτη φορά στην ιστορία τους, επικρατώντας με 4-3 (0-0 η κανονική διάρκεια).

Ο 16χρονος τερματοφύλακας της Σούδας, Γιάννης Ζαχαράκης, ήταν αυτός που χάρισε ουσιαστικά το Κύπελλο στην ομάδα του, αποκρούοντας τρία πέναλτι στον τελικό ενώ στον ημιτελικό με την Αχαϊα είχε αποκρούσει άλλα δύο!

Εξαιρετική απόδοση είχε και ο Ψιμόπουλος της Μικτής ΕΠΣΗ, με δύο αποκρούσεις και μία εύστοχη εκτέλεση, ωστόσο οι συμπαίκτες του δεν επέδειξαν αυτή τη φορά την ίδια ψυχραιμία από την άσπρη βούλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ηράκλειο έφθασε στον τελικό, νικώντας στα πέναλτι τόσο τα Δωδεκάνησα στους «8», όσο και τις Σέρρες στους «4» αλλά το καλό δεν τρίτωσε…

Ο τελικός στα 80 λεπτά της διάρκειάς του ήταν πολύ νευρικός. Αμφότεροι οι αντίπαλοι πρόσεξαν τα νώτα τους και οι τερματοφύλακες ήταν θεατές. Το Ηράκλειο μετά το πρώτο τέταρτο, κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα αλλά ήταν ακίνδυνο επιθετικά.

Οι κεφαλιές του Γωνιωτάκη στο 14’ (μπλόκαρε ο Ζαχαράκης) και του Θεοδωράκη στο 37’ (άουτ), ήταν οι μοναδικές μικροευκαιρίες της αναμέτρησης που από πολύ νωρίς έγινε φανερό ότι θα κρινόταν στα πέναλτι αφού δεν προβλεπόταν παράταση…

Τα πέναλτι

Στη διαδικασία των 14 πέναλτι που απαιτήθηκαν, το Ηράκλειο πήρε αρχικά το πλεονέκτημα μέχρι τη στιγμή που «ζεστάθηκε» ο ήρωας των Χανίων, Ζαχαράκης.

Αναλυτικά οι εκτελέσεις:

(X) Αθανασάκης          αποκ. Ψιμόπουλου

(H) Ζηδιανάκης           0-1

(X) Πατελάκηςδοκάρι

(H) Βασιλάκηςάουτ

(X) Μπερικάκης           1-1

(H) Ματαλλιωτάκης                           απόκρουση Ζαχαράκη

(X) Φανδριδράκης                               απόκρουση Ψιμόπουλου

(H) Ψιμόπουλος          1-2

(X) Μιφτάρι    2-2

(Η) Τσαμαντιώτης                               απόκρουση Ζαχαράκη

(Χ) Γκολόση     3-2

(Η) Ανδρουλάκης        3-3

(Χ) Ταγιάρι      4-3

(Η) Μαρκατάτος απόκρουση Ζαχαράκη. Καλή η διαιτησία του Γιουματζίδη (Πέλλας)

ΧΑΝΙΑ: Ζαχαράκης, Φανδριδάκης, Νικολιουδάκης, Πατελάκης, Τάγιαρι, Μιφτάρι, Αθανασάκης, Γκολόση, Κρεμασμενάκης, Σελαμής (71΄ Τριφύλλης), Μπερικάκης.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ψιμόπουλος, Μαρκατάτος, Κόκας, Ματαλιωτάκης, Γωνιωτάκης, Τσακόνι (72΄ Κουτεντάκης), Θεοδωράκης (60΄ Τσαμαντιώτης), Βασιλάκης, Αναστασιάδης (72΄ Ανδρουλάκης), Ζινιαδάκης, Λιανέρης (72΄ Σταυρουλάκης)

Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Κ16 κατέκτησε η Αχαΐα που νίκησε 1-0 τις Σέρρες.ενώ στους Παίδες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Μακεδονία (3-1 την Ξάνθη) με τρίτο τον Πειραιά (2-1 την Αχαϊα).

 

ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΝΑΛΙΣΤ

Τζώρτζογλου:  «Πρωταθλητές  στις καρδιές μας»

 

Η Μικτή Νέων ΕΠΣΗ με τα Χανιά

Ο τρίτος συνεχόμενος χαμένος τελικός είναι βαρύ χτύπημα για τη Μικτή Νέων Ηρακλείου ωστόσο η θαυμάσια πορεία της ομάδας και το μέλλον των παιδιών που προδιαγράφεται λαμπρό, αφήνουν περισσότερα θετικά παρά αρνητικά συναισθήματα.

«Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο αλλά έτσι είναι το ποδόσφαρο. Στη ρουλέτα των πέναλτι, όλα είναι ανοιχτά. Τα παιδιά δεν πρέπει να στεναχωριούνται. Αυτές είναι μεγάλες εμπειρίες», τόνισε ο προπονητής της Μικτής ΕΠΣΗ, Γιάννης Χατζησεβαστός.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου που παρακολούθησε από τον πάγκο την δραματική εξέλιξη του αγώνα, έδωσε συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες: «Μπράβο σε όλους τους ποδοσφαιριστές για τα θετικά μηνύματα και τον πολιτισμό που εξέπεμψαν.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στα παιδιά του Ηρακλείου. Μπορεί να μην πήραν το πρωτάθλημα αλλά με τη συνολική τους εικόνα και προσπάθεια, είναι για εμάς πρωταθλητές στις καρδιές μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης: «Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για τα Χανιά σε επίπεδο Μικτών ομάδων. Η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία, όταν αντίπαλος είναι μια άξια ομάδα. Στα πέναλτι κέρδισε ο πιο τυχερός. Πρέπει να πανηγυρίζει όλη η Κρήτη»

Με ανακοινώσεις τους, η ΠΑΕ ΟΦΗ, ο ΓΣ Εργοτέλης και ο ΠΟΑ έδωσαν συγχαρητήρια στις Μικτές ομάδες Ηρακλείου και Χανίων, τονίζοντας ότι μεγάλος νικητής ήταν το κρητικό ποδόσφαιρο.

Τον τελικό παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος με αρκετά στελέχη της Ομοσπονδίας.