«Τα όνειρα όρια δεν έχουν»: Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τον άθλο του Ταϊγανίδη (video)
Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης κολύμβησε από τη Σούδα έως τη Σητεία κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να πραγματοποιήσει

Από τα 50χλμ στα 250χλμ. Τόσο ανέβασε τον πήχη ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης για τον επόμενο στόχο του. Σούδα, Ρέθυμνο, Μπαλί, Ηράκλειο, Χερσόνησος, Μίλατος, Σπιναλόγκα και Σητεία ήταν οι περιοχές από τις οποίες πέρασε κολυμπώντας ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης για να αποδείξει πρώτα στον εαυτό του πόσο δυνατός είναι και να μεταφέρει σε όλους και σε όλες το μήνυμα ότι με πίστη κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

«Τα όνειρα όρια δεν έχουν». Αυτό είναι το μότο του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη και μέσα από ένα ντοκιμαντέρ θέλει να μοιραστεί με όλους τον άθλο του από την Σούδα στην Σητεία. Το 2022 ο Έλληνας κολυμβητής είχε καλύψει 50χλμ για να πάει από την Ρόδο προς την Ιερά Μονή του Πανορμίτη στη Σύμη. Τον Νοέμβριο του 2023 έπεσε στα νερά του βορείου Κρητικού πελάγους με στόχο να κολυμπήσει από την Σούδα στην Σητεία. Σε αυτό το ταξίδι, των 250χλμ, δεν ήταν μόνος του. Είχε δίπλα του τους προπονητές του, την ομάδα του, την οικογένειά του, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τους χορηγούς του και όλοι τους είχαν απόλυτη πίστη πάνω του.

Το σκεπτικό πίσω από αυτό το εγχείρημα ήταν ο Ταϊγανίδης να αντιμετωπίσει τον φόβο του για το νερό και την θάλασσα: «Ήθελα να αποδείξω στον φόβο μου πως καλώς μας ήρθες, τώρα όμως θα δούμε ποιος είναι πιο δυνατός». Η προσπάθεια δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθώς οι συνθήκες μέσα στο νερό ήταν απαιτητικές. Εκτός από την σωματική κούραση λόγω των ατελείωτων χιλιομέτρων και τις συνθήκες του καιρού, ήταν αντιμέτωπος και με εγκαύματα από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας. Ανά μία ώρα κολύμβησης, κατανάλωνε την απαραίτητη ποσότητα νερού και υγρών για να ενυδατωθεί και ξηράς τροφής για να πάρει όλη την ενέργεια που χρειάζεται για να συνεχίσει.
Μπορεί ο πόνος και η κούραση να ήταν αισθητοί, όμως δεν παράτησε τον στόχο του, διότι δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο. Μέσα από αυτόν ήθελε να στείλει το μήνυμά του: «Αυτή η προσπάθεια είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά. Να πιστέψουν στον εαυτό τους, την δύναμή τους και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».