Μόλις 23 γκολ από τα συνολικά 1463 που έχουν σημειωθεί φέτος στις τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις-ποσοστό 1,57%-, έχουν προέλθει από Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται σε συλλόγους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων!
Από αυτά τα 14 ήταν από παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της ελληνικής Super League και 9 σε πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Να σημειωθεί ότι συνολικά οι πέντε ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης σημείωσαν 64 γκολ: ΠΑΟΚ-18, Παναθηναϊκός-15,Ολυμπιακός-10, ΑΕΚ-18, Άρης-3, αλλά για Ολυμπιαό, ΑΕΚ και Άρη δεν υπήρχε Έλληνας σκόρερ.
Στο Champions League, από τα 627 γκολ που έχουν σημειωθεί συνολικά, μόλις 4 σημειώθηκαν από Έλληνες, μιας και κανένα από τα 10 γκολ του Ολυμπιακού στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο δεν προήλθε από Έλληνα. Στο Champions League από δύο γκολ σημείωσαν Βαγγέλης Παυλίδης (Μπενφίκα) και Χρήστος Τζόλης (Μπριζ).
Στο Europa League καλύτερα τα πράγματα, αφού από τα 482 γκολ, τα 17 είχαν ελληνική…υπογραφή: Δέκα είχε ο ΠΑΟΚ (6 Γιακουμάκης, 3 Κωνσταντέλιας και 1 Μύθου), τέσσερα ο Παναθηναϊκός (3 Τεττέη, 1 Κυριακόπουλος), δύο σημείωσε ο Κωνσταντίνος Καρέτσας (Γκενκ) και ένα ο Αντώνης Παπαδόπουλος (Λουγκάνο).
Στο Conference League, από τα 354 γκολ μόλις δύο ήταν από Έλληνες παίκτες, αμφότεροι «λεγεωνάριοι»: Τα πέτυχαν οι, Γιάννης Μασούρας (Ομόνοια) και Στράτος Σβάρνας (Ρακόβ).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
