Τιμ Καλάθης στο 24ο All Star Game στα «Δύο Αοράκια»

Τιμ Καλάθης στο 24ο All Star Game στα «Δύο Αοράκια»
Η Κρήτη και ειδικότερα το Ηράκλειο γίνεται γι’ ακόμα μια φορά το επίκεντρο του ελληνικού μπάσκετ, στην πρώτη (από τις πολλές που θα ακολουθήσουν) μεγάλη εκδήλωση μέσα στο 2020.

Τα «Δύο Αοράκια» θα φιλοξενήσουν σήμερα και αύριο την γιορτή του επαγγελματικού μπάσκετ, το 24ο All Star Game που διοργανώνουν ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ, με τη στήριξη των τοπικών αρχών.

Παιχνίδια δίχως σκοπιμότητες και ένταση, ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της λίγκας, τους οποίους επέλεξε το κοινό.

Η γιορτή του μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί για τρίτη φορά στο νησί μας και για δεύτερη στο Ηράκλειο.

Το 18ο All Star Game που έγινε το 2010 στα «Δύο Αοράκια» έμεινε στην ιστορία για δύο επιδόσεις που ήταν κορυφαίες μέχρι τότε στο θεσμό στην Ελλάδα.

Η μία παραμένει μέχρι και σήμερα. Ήταν η επίδοση των 42 πόντων που σημείωσε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των 23 All Star Games. Μάλιστα ο Sofo θα είναι παρών και στο φετινό παιχνίδι, αγωνιζόμενος με την ομάδα του Νικ Καλάθη.

Το άλλο ρεκόρ του 2010, ήταν αυτό της επιθετικής επίδοσης μιας ομάδας αφού οι Greek Stars είχαν σημειώσει 147 πόντους, ένα ρεκόρ που καταρρίφθηκε πέρσι στη Θεσσαλονίκη, με τους 149 π. των Ελλήνων παικτών.

Για την ιστορία, το 2010 είχαν επικρατήσει οι Έλληνες με 147-114.

Το 2014, το 21ο All Star Game διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στα Χανιά. Νικητές αναδείχθηκαν και πάλι οι Έλληνες παίκτες, με σκορ 123-122.

Οι φετινές ομάδες

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων που θα πάρουν μέρος στον κεντρικό αγώνα της Κυριακής (5μμ):

Τιμ Καλάθης

Βασικοί: Νικ Καλάθης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Δημήτρης Κατσίβελης, Ντεσόν Τόμας.

Πάγκος: Κόνερ Φράνκαμπ, Μπράντον Ρας, Βασίλης Καββαδάς, Σαμάρντο Σάμουελς, Βαγγέλης Μάντζαρης, Νίκος Παππάς, Τσέις Φίλερ.

Προπονητές: Μάκης Γιατράς, Ηλίας Παπαθεοδώρου (ΑΕΚ)

Tιμ Ματσιούλις

Βασικοί: Γιόνας Ματσιούλις, Ταϊρίς Ράις, Τζίμερ Φριντέτ, Ντίνος Μήτογλου, Ντάνι Αγκμπελέσε.

Πάγκος: Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Χάρης Γιαννόπουλος, Γιώργος Παπαγιάννης, Άνταμ Σμιθ, Όλιβερ Χάνλαν, Μάρκους Σλότερ.

Προπονητές: Βαγγέλης Ζιάγκος, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Στους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων που θα γίνουν στο περιθώριο του κεντρικού αγώνα, θα συμμετάσχουν οι εξής:

Τρίποντα: Φράνκαμπ (Ρέθυμνο), Σμιθ (ΠΑΟΚ), Φριντέτ (Παναθηναϊκός), Γκετσεβίτσιους (Άρης), Γκρέι (Περιστέρι), Καράμπουλας -(Διαγόρας Δρ.), νικητής διαγωνισμού τριπόντων Rising Stars – All Time Stars

Καρφώματα: Μπράουν (Άρης), Γουάιλι (Παναθηναϊκός), Μόουζες (Περιστέρι), Ντάιμ (Λαύριο), Ντέιβις (Ηρακλής), Φιλιππάκος (Δάφνη Δ), νικητής διαγωνισμού καρφωμάτων Rising Stars – All Time Stars.

Τα εισιτήρια

Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους για το πρόγραμμα της Κυριακής (9/2) από την ιστοσελίδα ticketcore.gr., αλλά και από τα εξής σημεία:

* Block 62: Λ. 62 Μαρτύρων 146 (9:00-21:00, τηλ.: 2810255900)

* Ferias Travel:  Εθν. Αντιστάσεως 176 (8:30-19:30, τηλ.: 2810334277)

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 20, 10 και 7€.