Ο κ. Αυγενάκης με εκπροσώπους της ΟΧΕ σε σχολείο στο Αρκαλοχώρι
Ο κ. Αυγενάκης με εκπροσώπους της ΟΧΕ σε σχολείο στο Αρκαλοχώρι

Σημαντικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ 2022 που έχει αναλάβει το Ηράκλειο, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν -σε κρητικό έδαφος- τα στελέχη της Ομοσπονδίας του αθλήματος, με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι θα είναι δίπλα στην Ομοσπονδία και ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι υπόθεση και της κυβέρνησης. Μάλιστα αυτή την εβδομάδα ξεκινάει εντατικά ο προγραμματισμός της διοργάνωσης σε όλα τα επίπεδα σε αγαστή συνεργασία με το Υφυπουργείο.

Συγκίνηση στο Αρκαλοχώρι

Οι άνθρωποι της ΟΧΕ έδωσαν το «παρών» στην εξαιρετική πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού, βοηθώντας να μοιραστούν δώρα στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου ενόψει των εορτών.

Τα πρόσωπα των παιδιών γέμισαν χαμόγελα και προσκλήθηκαν μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους, στα παιχνίδια της Εθνικής Ανδρών τον Ιανουάριο στα «Δύο Αοράκια» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ΟΧΕ μοίρασε αναμνηστικά τόσο στους επισήμους, όσο και στους καθηγητές των σχολείων, αλλά και στους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής δεσμεύτηκε ότι θα αποστείλει υλικό στα σχολεία της περιοχής για την ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο κ. Γκαντής συναντήθηκε και με εκπροσώπους σωματείων  στο Ηράκλειο, ενημερώνοντάς τους για τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της Ομοσπονδίας.  Όπως είναι γνωστό, ο Φιλαθλητικός έγινε το πρώτο σωματείο στο Ηράκλειο που ιδρύει τμήμα χάντμπολ ενώ σύντομα θα υπάρξουν άλλα δύο σωματεία που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.  Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΟΧΕ συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Σημαντηράκη, όπου συζήτησαν μελλοντικές κοινές δράσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή και την ανάληψη διοργανώσεων.