ΕΠΟ

Στον «αέρα» βρίσκονται γι’ ακόμα μια φορά οι αρχαιρεσίες της ΕΠΟ, που είναι προγραμματισμένες για αύριο, με σκοπό την εκλογή νέας διοίκησης. Το …εμπόδιο μάλιστα προέρχεται από τους κόλπους της ΕΠΣΗ και συγκεκριμένα από τα σωματεία της δύναμής της, ΟΦΗ ’94 και ΑΕ Καμηλαρίου, τα οποία κατέθεσαν χθες προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας. Την προσφυγή κατέθεσαν μέσω του δικηγόρου κ. Χαρμπάλη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών α) ο ΟΦΗ ’94 και το μέλος του, Νίκος Τζώρτζογλου, β) η ΑΕ Καμηλαρίου και ο εκπρόσωπός του, Γιώργος Βοζικάκης, που είναι ταμίας της ΕΠΣΗ και υποψήφιος αναπληρωματικός σύμβουλος στις εκλογές της ΕΠΟ.

Στην προσφυγή καταγγέλλεται ως μη νόμιμη η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ (30/6) που ενέκρινε το καταστατικό. Οι δύο διατάξεις του καταστατικού, που επικαλούνται οι προσφεύγοντες, είναι αυτή που αφορά στα κωλύματα παραγόντων (τα οποία δεν ανακλήθηκαν παρά τη σχετική δέσμευση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ) και αυτή που έχει να κάνει με τη δυνατότητα ανάκλησης των τακτικών δικαστών της ΕΠΟ με απόφαση της Γ.Σ. Με δήλωσή του o Nίκος Τζώρτζογλου εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την ενέργεια: «Ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, αλλά κυρίως ως άνθρωπος που διατηρώ στο ακέραιο την αξιοπρέπεια, την τιμή, την υπερηφάνεια και την μπέσα, δεν επιτρέπω σε κανέναν Κοντονή, σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ, σε καμία επιτροπή τάχα μου εξομάλυνσης, αυτών των χρυσοπληρωμένων με μισθούς 10, 12 και 16.000 ευρώ το μήνα, συνεπικουρούμενοι όλοι αυτοί με ελάχιστους σε ποσότητα και ποιότητα παράγοντες, εντός και εκτός συνόρων, να με εξαπατούν, να με κοροϊδεύουν και να μου επιβάλλουν ετσιθελικά το δικό τους σταλινικό πνεύμα δικαίου. Εκτός αυτού, αισθάνομαι χρέος απέναντι στη μεγάλη μερίδα των αγνών συναδέλφων προέδρων, που λόγω αυτής της εξαπάτησης και κοροϊδίας στο θέμα, υφίστανται την ποινή της αποβολής από το ποδόσφαιρο και τη δημόσια διαπόμπευση πριν καν αποφασίσει η δικαιοσύνη αν είναι η όχι ένοχοι.

Η υπόδουλη στην κυβέρνηση Π.Δ.Ε. της ΕΠΟ κατάφερε να διαλύσει το νομικό καθεστώς της χώρας και να παραδώσει την αυτονομία και ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου, βορά στις διαθέσεις της κυβέρνησης και του Κοντονή». Η απόφαση του Ειρηνοδικείου για την προσφυγή αναμένεται σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, ελάχιστες ώρες δηλαδή από την προγραμματισμένη έναρξη της εκλογικής συνέλευσης της ΕΠΟ.

Από την πλευρά του ο κ. Βοζικάκης, σχολιάζοντας την προσφυγή, που και ο ίδιος προσυπέγραψε, τόνισε: «Πιστεύω ότι εσκεμμένα και σκόπιμα η ΠΔΕ της ΕΠΟ, εκτελώντας εντολές του Κοντονή και της κυβέρνησης, κορόιδεψαν και παραπλάνησαν τους συναδέλφους εκλέκτορες της Γ. Συνέλευσης, προκειμένου να ψηφίσουν και να περάσει το καταστατικό, ώστε να αποφύγουμε το πιθανό GREXIΤ. Από αυτή την κοροϊδία και την παραπλάνηση θίγονται τίμιοι και αγνοί φίλοι, αγωνιστές παράγοντες, και πρώην πρόεδροι Ενώσεων, κάτι το οποίο η συνείδησή μου δεν μπορεί για κανένα λόγο να αποδεχτεί και να συμβιβαστεί”.