Στίβος: Τρίτη στη Λωζάνη η Τζένγκο – Αποσύρθηκε λόγω βροχής ο Τεντόγλου

Μακριά από τον καλό της εαυτό έμεινε στη Λωζάνη η Ελίνα Τζένγκο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στον ακοντισμό, πήρε την τρίτη θέση στο Diamond League στίβου στης ελβετικής πόλης με βολή στα 58,82 στην τέταρτη προσπάθεια της, ανεβαίνοντας εκείνη τη στιγμή πάνω από την έκτη θέση κι έχοντας φέτος μόνο πρωτιές με βολές πάνω από τα 60 μέτρα σταθερά.

Οι προσπάθειες της 22χρονης Ελληνίδας σταρ ήταν κατά σειρά: 53,26, 54,07, 55,36, 58,82, 53,77, 56,63.

Πρώτη ήταν η μόνιμη «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αντριάνα Βιλάγκος, με 63,02 και δεύτερη η Τζο-Αν Ντε Πλεσίς με 58,89.

Αποσύρθηκε ο Τεντόγλου

Υπό καταρρακτώδη βροχή, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί λίμνη πάνω στη βαλβίδα απογείωσης, και χαμηλή θερμοκρασία ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου αγωνίστηκε στο Diamond League της Λωζάνης όπου έκανε 7.52μ και κατέλαβε την έβδομη θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωταθλητής άφησε την πρώτη του προσπάθεια ενώ στη δεύτερη έκανε ένα άλμα στα 7.52μ. Η τρίτη του προσπάθεια μετρήθηκε στα 6.77μ, καθώς κατά πάσα πιθανότητα ήταν ένα άλμα το οποίο δεν το ολοκλήρωσε ενώ άφησε το τέταρτο άλμα του. Λόγω της καταιγίδας, στα μέσα της πέμπτης προσπάθειας, οι διοργανωτές έκαναν παύση ώστε να βγάλουν βαλβίδα από τη θέση της και να… αδειάσουν το νερό από τη βάση της με έναν κώνο, με τον Παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 Τάτζαϊ Γκέιλ να βοηθάει ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα του.

Ο Τεντόγλου, προκειμένου να προφυλαχθεί, αποφάσισε να αποσυρθεί και να μη συνεχίσει τον αγώνα του και έτσι άφησε την τέταρτη και την πέμπτη προσπάθεια. Νικητής του αγώνα ήταν ο Νικίτα Ανβάροφ από το Ουζμπεκιστάν με 7.84μ , από την πρώτη του προσπάθεια.