Στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού Εφήβων-Νεανίδων Ηρακλειώτες αθλητές
Οι Ηρακλιώτες αθλητές που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό με τον προπονητή κ. Σούρδη

Με 22 αθλητές και αθλήτριες θα μετάσχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων, που αρχίζει σήμερα (2/7), στο Βίλνιους της Λιθουανίας, και ολοκληρώνεται την Κυριακή 7/7.

Στη διοργάνωση μετέχουν περισσότερα από 900 αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 14 έως 18 ετών (έτος γέννησης 2006-2010), και την ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι Ηλέκτρα Μαγκώτσιου, Νεφέλη Μπιλανάκου, Νίκος Σπαθαράκης, (Τρίτωνας, Π. Φάληρο) Γιάννης-Παναγιώτης Καλαποθαράκης, Άρτεμις Βασιλάκη (Τρίτωνας), Κωνσταντίνα-Ανδριάννα Γκόβαρη, Κωνσταντίνος Γεραμάνης, Νίκος Παπαθεοδώρου, Δέσποινα Πυρίλη, Αποστολία Σκούτα, Κωνσταντίνος Πολυζούδης, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, Αντωνία Ρακοπούλου, Μαρία Ζαφειράτου, Κατερίνα Χρόνη, Καλλιόπη Ζαΐμη, Μάριος-Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Δημανόπουλος, Ιάσων Ρούτουλας, Βασίλης Κακουλάκης (Ωρίωνας), Γεωργία Μακρή.

Σε ό,τι αφορά τα ομαδικά αγωνίσματα, ελληνική συμμετοχή θα υπάρχει στα 4Χ200μ. ελεύθερο εφήβων και νεανίδων, στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική εφήβων και νεανίδων και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed.

Στην σημερινή (2/7) πρεμιέρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα 1.500μ. ελεύθερο νεανίδων, όπου η Άρτεμις Βασιλάκη έχει την πέμπτη επίδοση (ανάμεσα σε 24 αθλήτριες που έχουν δηλωθεί) με 16:28.40 και διεκδικεί με αξιώσεις θέση στον τελικό της Τετάρτης (3/7).

Στο ίδιο αγώνισμα μετέχει η Γεωργία Μακρή, που έχει την 8η επίδοση με 16:41.54, αλλά και η Αντωνία Ρακοπούλου, που νωρίτερα θα αγωνιστεί και στα 400μ. μικτή ατομική.

Στους σημερινούς προκριματικούς θα συμμετάσχει και ο Νίκος Σπαθαράκης στα 200 μ. ελευθ. εφήβων (ο χρόνος του 1.50.55).

Την αποστολή συνοδεύει και ο προπονητής του Τρίτωνα Γιώργος Σούρδης.