ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΠΟΤΣΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ

Εβδομάδα μπότσια αυτή που ξεκίνησε στο Ηράκλειο. Η πόλης μας φιλοξενεί 100 σπουδαίους αθλητές – τριες από 26 χώρες οι οποίοι παίρνουν μέρος στο World Boccia Challenger.

Μία διοργάνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής η οποία γίνεται στο κλειστό στα “Δύο Αοράκια”.

Ο κ. Καπελλάκης βράβευσε τον κ. Αυγενάκη
Ο κ. Καπελλάκης βράβευσε τον κ. Αυγενάκη
Ο κ. Πιτσούλης τιμήθηκε από τον Μανώλη Στεφανουδάκη
Ο κ. Πιτσούλης τιμήθηκε από τον Μανώλη Στεφανουδάκη

Οι αγώνες που αποτελούν μέρος της διαδικασίας πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, γίνονται με την πολύ σημαντική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και του Δήμου Ηρακλείου. Παρών από την αρχή της προσπάθειας της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης που τιμήθηκε για την προσφορά του στο Παραολυμπιακό κίνημα ως υφυπουργός αθλητισμού, από τον πρόεδρο της ΕΠΕ, Γιώργο Καπελλάκη.

Τη σημασία των αγώνων World Boccia Challenger 2023, που αποτελούν μέρος της προκριματικής διαδικασίας για  τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού το 2024 και φιλοξενούνται  στο Ηράκλειο έως και 28 Οκτωβρίου, επισήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη τελετή έναρξης.

Ο ΥπΑΑΤ, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική κυβέρνηση καλωσόρισε τους αθλητές στο Ηράκλειο, «στον τόπο, που», όπως τόνισε, «έχει φιλοξενήσει δεκάδες αθλητικές διοργανώσεις και που σήμερα (σ.σ. προχθές) έχουμε την τιμή να ξεκινάει η φιλοξενία ενός κορυφαίου αθλήματος το οποίο απαιτεί πειθαρχία και πάνω απ’ όλα ευστροφία και σύστημα. Ένα σύστημα που τελικά  δίνει τη δυνατότητα να αποδώσετε σε ένα άθλημα ακριβείας».

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ηγείται της εθνικής ομάδας Boccia στο Ηράκλειο
Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ηγείται της εθνικής ομάδας Boccia στο Ηράκλειο

Ο υπουργός ευχήθηκε στους αθλητές και στους συντελεστές της διοργάνωσης να έχουν ευχάριστη παραμονή και να φύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα, μέσα από μια διοργάνωση που είναι η κορυφαία, λίγο πριν από τους παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό βράβευσε ο κ. Τζαμούσης
Τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό βράβευσε ο κ. Τζαμούσης

Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, που τιμήθηκε  με ειδική πλακέτα από τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Τζαμούση, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τις αποστολές από όλο τον κόσμο στο Ηράκλειο και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την επιτυχία της διοργάνωσης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Στον Δήμο Ηρακλείου δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άμβλυνση των προβλημάτων  που δυστυχώς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα ΑμεΑ.

Η συμπερίληψη αυτών των ανθρώπων σε καθημερινές δράσεις αποτελεί για εμάς βασικό στόχο.

Ο αθλητισμός συμβάλει ουσιωδώς προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση και ως εκ τούτου δεν θεωρούμε το World Boccia απλώς μια διεθνή αθλητική διοργάνωση μα κάτι σαφώς πιο σημαντικό από αυτό». Τιμήθηκε και η Περιφέρεια Κρήτης με τον γ.γ. της ΕΠΕ κ. Στεφανουδάκη να δίνει την πλακέτα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτσούλη.

Το πρόγραμμα των ατομικών αγωνισμάτων θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 25  Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα  θα γίνουν οι απονομές των ατομικών αγωνισμάτων και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα ομαδικά αγωνίσματα (εθνικές ομάδες) των οποίων οι απονομές θα γίνουν την επόμενη ημέρα.

“Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν δέκα αθλητές και ενώ ζητήσαμε επιπλέον παρουσίες-μετά και την ακύρωση συμμετοχής του Ισραήλ-η παγκόσμια ομοσπονδία που είναι ιδιαίτερα αυστηρή δεν συμφώνησε” αναφέρει η ΕΠΕ στην ανακοίνωσή της.

Ο Γρηγόρης  Πολυχρονίδης είναι το κορυφαίο όνομα του αθλήματος στην Ελλάδα με μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε όμως διακρίσεις και με  τις Ντέντα, Μόρφη αλλά και με τον Σουλάκη ενώ ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Κρήτη θα είναι ο Μιχάλης ο Λεμονής.